Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, juli 02, 2008

Directeur Vlinderboom stapt op

LOON OP ZAND - De openbare Jenaplanschool De Vlinderboom heeft vlak voor de schoolvakantie zijn directeur Ferry van Lier zien vertrekken.

Hij heeft per direct zijn functie neergelegd. De stichting BRAVOO (Brabants Verenigd Openbaar Onderwijs), waar De Vlinderboom onder valt, wil de rust snel herstellen. Inmiddels is al een opvolger gevonden. Ine van Opstal verruilt de openbare basisschool Van der Heijden in Waalwijk voor De Vlinderboom.

Het aantal leerlingen op de school in Loon op Zand loopt al een tijdje terug: van zo'n 110 naar onder de 100 leerlingen nu. "En dat is zeker een bron van zorg", stelt Robert Venema, algemeen directeur van BRAVOO.

Maar het plotselinge vertrek van de directeur heeft niet direct te maken met die terugloop bij De Vlinderboom, stelt Venema. Over de exacte reden wil hij niet al te veel kwijt. Volgens hem komt het er in het kort op neer dat Van Lier leerkracht wil worden bij een van de andere basisscholen. Het takenpakket van directeur zou hem zwaar vallen.

Venema stelt dat voor sommige ouders de werkwijze van de directeur wel reden was om voor een andere school in het dorp te kiezen. "Maar dat soort zaken zie je op meer scholen." Hij benadrukt dat er niets ernstigs aan de hand is. "Er moeten geen wilde geruchten ontstaan. De partijen zijn in goed overleg tot dit besluit gekomen."

De ouders zijn inmiddels via een brief op de hoogte gesteld van de gang van zaken en het nieuws dat Ine van Opstal de nieuwe directeur wordt. Ook is de opvolger aan de medezeggenschapsraad voorgesteld.

Venema vindt het belangrijk dat De Vlinderboom snel in rustig vaarwater terechtkomt. "En dat de school weer gaat groeien. Die kansen liggen er."

De medezeggenschapsraad van De Vlinderboom en Van Lier waren niet voor commentaar bereikbaar.