Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 03, 2008

Wedstrijd voor behoud erfgoed in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Stichting Sterk houdt een foto- en kunstwedstrijd met als thema 'Religieus Erfgoed in Kaatsheuvel: Gebouwen, mensen en gebruiken'. In het najaar komt een tentoonstelling met een selectie van alle inzendingen.

Stichting Erfgoed Kaatsheuvel (Sterk) wil de foto's en verhalen behouden voor de toekomst.

De stichting zet zich al jaren in voor het behoud van de St. Jozefkerk in Kaatsheuvel. Volgens Sterk is al veel erfgoed in het dorp Kaatsheuvel verdwenen, zoals de kerkpaden en het missiehuis aan de Antoniusstraat.

De wedstrijd wordt gehouden met steun van de provincie. De stichting hoopt op veel inzendingen. Het kan gaan om (oude) foto's van gebouwen, maar ook van kerkelijke gebeurtenissen, zoals processies, bedevaarten, huwelijken en dopen. Verder zijn er volop verhalen over dit onderwerp te vertellen, verwacht de stichting. De wedstrijd is verdeeld in verschillende categorieën: foto's, tekeningen, schilderijen, verhalen en gedichten. De mooiste inzendingen worden beloond. Een extra prijs is ingesteld voor de meest bijzondere inzending, die de St. Jozefkerk als onderwerp heeft. Tot 1 september is het mogelijk om foto's, kunst en verhalen in te leveren.

De stichting hoopt na de expositie veel inzendingen over te dragen aan de heemkundekring, zodat die bewaard blijven voor de toekomst. Dat gebeurt alleen met toestemming van de deelnemers.