Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 04, 2008

Camping Duinlust mag niet groter

KAATSHEUVEL - Camping Duinlust moet afzien van de bouw van 55 chalets, grenzend aan het huidige recreatiebedrijf aan de Duinlaan in Kaatsheuvel.

De gemeente Loon op Zand werkt niet mee aan het uitbreidingsplan en volgt daarmee de negatieve adviezen van het Overlegorgaan Loonse en Drunense Duinen en provincie. Het plan voor het chaletpark bij Duinlust zou een te grote bedreiging vormen voor het aangrenzende gebied van de Loonse en Drunense Duinen

Steef Blok, eigenaar van Duinlust, is diep teleurgesteld over de weigering. Al jaren heeft hij plannen voor de bouw van 55 chaletjes op een terrein van zo'n 20.000 vierkante meter. Na de negatieve adviezen van Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en de provincie is het doek voor het plan gevallen. Vooral het Overlegorgaan was ronduit negatief over de plannen van de camping. "De recreatiedruk neemt onacceptabel toe door mogelijke uitbreidingen van Duinlust", luidde de conclusie.

Blok kan weinig begrip hebben voor het standpunt van het Overlegorgaan. "Ze staan overal minicampings toe. Die schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat heeft toch ook effect op de recreatie bij het natuurgebied? Maar ik kan en mag geen kant op. En dat zonder enig overleg."

Volgens hem is het een grote misvatting dat een uitbreiding van Duinlust niet nodig zou zijn om de camping financieel gezond te houden. Blok gaat nu kijken hoe hij op een andere manier de opbrengsten kan vergroten. "We kunnen bijvoorbeeld de horeca-activiteiten nog verder uitbreiden", stelt hij. "Die weg zijn we al ingeslagen, bijvoorbeeld met ons terras."

Ook heeft hij serieuze plannen om naast Duinlust een tweede camping te beginnen of over te nemen. "We bekijken de mogelijkheden. Het liefst zouden we een tweede camping hebben in de gemeente Loon op Zand."

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Goed zo, alweer een stukje natuur gespaard. Beter levend hout dan dood hout.

04 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Eindelijk Gerard, we zijn het helemaal eens: geen bouwactiviteiten aan die kant van de autoweg. Goed besluit van de gemeente.

04 juli, 2008  

Een reactie posten

<< Home