Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juli 07, 2008

Vervolg op overleg over N261

LOON OP ZAND - Provincie en gemeente Loon op Zand gaan na de zomervakantie dieper in op de plannen voor de ombouw van de N261 en de toekomstige verkeersmaatregelen rond het dorp Loon op Zand.


Net voor het weekeinde was er overleg met provinciebestuurder Cora Steffens over de verkeersplannen voor de N261. De ombouw van de drukke weg tussen Waalwijk en Tilburg heeft voor het dorp Loon op Zand grote gevolgen. De huidige ontsluiting op de Hoge Steenweg komt namelijk te vervallen en ten zuiden van het dorp komt een nieuwe ontsluiting.

Wethouder Joop Bisselink heeft de resultaten van een bliksemenquĂȘte in het dorp overhandigd aan Steffens. Veel iwoners zijn voor de aanleg van een tunnel of viaduct bij de N261, zo blijkt uit een onderzoek van PvdA, Groenlinks, VVD en SP. Het verkeer houdt dan een snelle route via de Hoge Steenweg en Horst naar Kaatsheuvel. "Er zijn door de gedeputeerde uiteraard nog geen toezeggingen gedaan", aldus Bisselink. "Wel gaat de provincie zich buigen over het rapport en de resultaten. Na de vakantie komen we er op terug."