Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 11, 2008

Kaatsheuvelse campings liggen in de clinch over Poolse gasten

KAATSHEUVEL - Camping Duinlust in Kaatsheuvel is de overlast door Polen beu. Volgens eigenaar Steef Blok heeft hij veel last van Poolse gasten van Droomgaard, een andere camping aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen in Kaatsheuvel. "Velen rijden onverantwoord hard op de Duinlaan, zijn vaak stomdronken en zorgen bij hun bezoek aan onze camping voor spanningen", stelt hij.

Bij Droomgaard, waar enkele honderden Polen onderdak hebben, vinden ze de kritiek onterecht. "In de omgeving verblijven veel Polen, en echt niet alleen bij ons op de camping", stelt beheerder Pascal Schippers. "Het is wel erg makkelijk om dan met een beschuldigende vinger naar Droomgaard te wijzen als een Pool voor overlast zorgt." Volgens directeur Jos Mennen van de Oostappen Groep, waaronder Droomgaard valt, verblijven inderdaad veel buitenlandse werknemers op zijn campings, maar zijn het zeker niet allemaal Polen, zoals vaak wordt gedacht. "Je hoort nu vaak: een Pool doet dit, doet dat. Maar de meesten zijn gewoon heel harde werkers."

Duinlust heeft de zaak in ieder geval aangekaart bij de gemeente Loon op Zand. Deze wil nu binnenkort met de exploitant van Droomgaard en politie over dit onderwerp praten. "We kijken hoe groot de overlast is en wat er eventueel aan te doen is", stelt een gemeentewoordvoerder.

Blok heeft zijn ongenoegen ook geuit in een pittige brief aan Droomgaard. "Ik heb geen probleem met Polen op een camping, al kies ik daar zelf bewust niet voor", stelt hij. "Maar een camping moet wel optreden als haar gasten zich in de buurt misdragen. Dat doe ik ook." Volgens Schippers van Droomgaard moet Duinlust zorgen dat het op eigen terrein de zaken op orde heeft. "En daar zit, denk ik, de frustratie. De Poolse mensen zorgen bij ons voor weinig problemen. Natuurlijk is er wel eens wat, maar dat is bij Hollandse families ook zo."

Overigens kiest Droomgaard ervoor om haar eigen horecagelegenheid en zwembad alleen voor de vakantiegangers en recreanten open te stellen en niet voor de mensen die vanwege hun werk op het kampeerterrein verblijven. "Het staat die gasten uiteraard vrij om ergens anders naartoe te gaan", stelt Schippers. "We gaan ze niet aan de ketting leggen."

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Volgens mij mag je 60 km/uur rijden op de Duinlaan. weet iemand dat precies? Enkel op een klein gedeelte liggen extra drempels en dat is vlakbij de Camping Duinlust. Laat geen vreemden dan je eigen campinggasten toe op je camping dan is het probleem al voor een groot gedeelte opgelost.

12 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

De Poolse werknemers horen niet op campings. Er moet een passende oplossing voor ze komen.

18 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home