Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juli 31, 2008

Kruising N261 Hoge Steenweg verdwijnt

LOON OP ZAND - Het college van Loon op Zand heeft het ontwerpbestemmingsplan Ontsluitingsweg Molenwijck–Zuid vastgesteld.

In dit plan staat de verbindingsweg tussen de Gildeweg en de Kasteellaan bij de reconstructie van de Midden-Brabantweg (A261/N261) centraal. Volgens wethouder Hans Waijers (openbare ruimte) is binnen de gemeente lang discussie gevoerd waarop de knelpunten bij de aanpassing van de autoweg het beste kunnen worden opgelost, en zijn de plannen door discussies bij de provincie in 2000 in een nieuw daglicht komen staan. Daarom is gekozen om ten zuiden van de kern Loon op Zand een nieuwe aansluiting op de N261 te maken, die via twee rotondes aansluit op de Gildeweg.

Het college gaat er vooralsnog vanuit dat de aansluiting van de Hoge Steenweg op de autoweg vervalt. De afsluiting van de Hoge Steenweg zorgt voor veel beroering onder de inwoners van het kerkdorp. Ook de politiek is nog verdeeld.

"De gronden voor de nieuwe ontsluiting zijn nog niet allemaal eigendom van de gemeente. Als het bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld, kunnen we eventuele onteigeningsprocedures gaan opstarten", aldus Waijers. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot en met 25 september ter inzage in de gemeentewinkel aan de Nieuwe Markt in Kaatsheuvel

2 Comments:

Blogger Gerard said...

Zullen ze dan ook in de lokale politiek alsmede in de provinciale politiek net zo handelen als de landelijke politiek, namelijk geheel lak hebben aan de wensen van een groot deel van de bevolking die zich in mijn ogen toch duidelijk uitgesproken heeft voor open houden van de kruising van de N261 met de Hogesteenweg. Kom oppositie, hou de wethouder aan zijn belofte om zich hard te maken voor de wens van de Loonse bevolking.

31 juli, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zie website Lijst Loon op Zand

01 augustus, 2008  

Een reactie posten

<< Home