Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 15, 2009

Chip nog niet in alle kliko’s

Loon op Zand wil klus met afvalcontainers nu snel afronden.

KAATSHEUVEL – Het omwisselen van alle afvalcontainers in de ge­meente Loon op Zand zit er nu bijna op. Volgens de gemeente is die klus nu voor 99 procent ge­klaard. Nog een enkeling moet nieuwe containers krijgen.
Wel moet in een veel kliko’s nog een chip komen, die het aantal le­digingen registreert. Door de vries­kou is deze operatie flink ver­traagd. Van de 6500 chips zijn er nu zo’n 3000 aangebracht. De ko­mende weken moet dit karwei af­gerond worden.

Ook hebben zo’n vijfhonderd res­tafvalcontainers nog geen blauwe deksel. Het gaat om de voormalige papiercontainers, die nu gebruikt worden voor het restafval. Deze kliko moet een blauwe deksel krij­gen in plaats van de oude groene deksel. De komende weken moe­ten ook de laatste deksels omgewis­seld worden. Het omruilen van de containers heeft de gemoederen in Loon op Zand flink bezig gehouden. Het streven was eerder om de klus in twee weken te klaren. Maar dat bleek niet haalbaar.

De operatie leidde bij veel inwoners tot verwar­ring door de soms tegenstrijdige in­formatie. Vanuit de politiek kwam ook stevige kritiek op de hele gang van zaken.
Verantwoordelijk wet­houder Joop Bisselink bood zijn excuses aan.
Het heeft wat voeten in aarde ge­had, maar nu lijkt de gemeente Loon op Zand het omwisselen van kliko’s toch tot een goed ein­de te kunnen brengen.

Bron Brabants Dagblad door Michel Koster

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Chip dus nog niet eens in de helft van het aantal kliko's? Na bijna twee maanden...

15 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

mijn gft bak is vorige week niet geleegd,dus hup woensdag gelijk met de restafval bak naar buiten,weer niet geleegd,ik moet nu vier weken doen meej een gft bak die propvol zit bedankt gemeente!het zal je restafval geweest zijn die week nou dan heb je helemaal een probleem

15 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

blauwe deksel??
komt toch een grijze op!

16 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

vind joop bisselink mischien ja

er is dus nog voor iedereen een kleine container voor in de keuken
zijn ook de woorden van joop
maar die is dus nergens te zien

dus de hele operatie is gewoon een flop van het eerste uur

maar zijn we anders gewend hier in de gemeente dan
nee toch

peter

16 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home