Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 06, 2009

Tegenvaller dreigt bij 'afvalsoap'

KAATSHEUVEL - De tegenslagen rond de invoering van de nieuwe afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand blijven niet zonder gevolgen.

Ze gaan de gemeente waarschijnlijk extra geld kosten. Volgens wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen) zijn er nog geen harde cijfers bekend. Maar hij verwacht persoonlijk dat alle extra inspanningen niet zonder financiële gevolgen kunnen blijven voor de gemeente. Vooral het omwisselen van alle afvalcontainers duurde langer dan gepland en nog altijd moeten duizenden kliko's een chip krijgen. Binnenkort wordt meer duidelijk over de kosten van de hele operatie.

Overigens twijfelen burgemeester en wethouders nog of alle huishoudens in de gemeente wel een biobakje moeten krijgen, zoals eerder beloofd is. "Het blijkt toch dat dit soort bakjes vaak gebruikt worden als veredelde spijkerdoosjes", stelt Broeders. " Het is goed om nog eens naar zo'n investering te kijken. Als mensen zo'n biobakje willen hebben, moeten ze die mogelijkheid wel krijgen" vindt Broeders. Binnenkort hakt het college hierover een knoop door.

Vrijwel alle huishoudens in de gemeente hebben nu nieuwe afvalcontainers. De gemeente is inmiddels gestart met extra rondes in de dorpen om chips in de kliko's te plaatsen. Een klus, die eind vorig jaar al klaar zou zijn. De chip is nodig om het aantal ledigingen van de afvalcontainers (papier, gft-afval en restafval) bij te houden. In de laatste afvalkrant zijn inwoners nog eens gewaarschuwd dat Van Gansewinkel in de toekomst geen kliko's meer zal legen die geen chip hebben. Maar volgens Broeders wordt zeker een oplossing gezocht voor mensen die na 15 maart om bepaalde redenen nog geen chip in hun container hebben. "Die zullen dan later worden gechipt."

De Loonse politiek buigt zich waarschijnlijk in een aparte bijeenkomst over het afvalbeleid en alle problemen die zich hebben voorgedaan. Bij de raadsleden leven nog altijd veel vragen over het afvalbeleid, zo bleek deze week tijdens een raadscommissie. Het college is nu bezig met een evaluatie van het nieuwe afvalbeleid.

Bron: Brabants Dagblad

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

nieuw afval beleid

moeten ze eens op de hoek van de pieterbreugelstraat met de hugo van der goesstraat gaan kijken , zien ze wat het nieuwe beleid oplevert

maar daar zijn ze blind voor dus,
als zoiets nu op het burgemeesterswijk zou zijn , zou het snel opgelost zijn.
maar die oude mensen moeten de ratten maar zelf wegjagen toch .

peter

06 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Er is al zoveel over geschreven en gezegd en dat maakt de afvalsoap extra vervelend nu blijkt dat er nog zoveel manco's zijn.B en W zijn verantwoordelijk maar ook de gemeenteraad is hier debet aan door zich van te voren niet goed te informeren en doordat zij zich in het algemeen veel te vlug zaken van het college in hun maag laten splitsen!!

06 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

de chips moeten geplaast worden om de hoeveelheid afval in te schatten,ja voor maar 1 ding dat de portomonee van de burgers snel nog leger kan worden gemaakt.

06 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

En het afval bij de Action en in het pad er naar toe word steeds meer.Ga daar eens kijken.Gemeentebestuur het is schandalig. Het heeft wel niks met de kliko,s te maken maar toch .

06 maart, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Joop is net op tijd gestopt.
Kan Jacques voortaan lekker de schuld krijgen van deze misére.
Och, laten we maar denken GTST ...

06 maart, 2009  

Een reactie posten

<< Home