Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 27, 2009

Graffitikunstenaars leven zich uit in Kaatsheuvel

Foto: Roald Johan aan ‘t werk

Kaatsheuvel – Het is tegen elf uur als negen jonge mannen uit het hele land de eerste verfstrepen op de 68 meter lange wand op de hoek Hoofdstraat/Peperstraat spuiten. Onder hen de Kaatsheuvelse Roald Johan (19). De tekening die hij gemaakt heeft moeten de letters Rowi voorstellen. De tekening is echter voor een leek niet te lezen. “Het is echt kikken, want iedereen kan mijn (legaal) werk nu zien”, zegt de student van de Bredase kunstacademie.

Peter M. (24), is speciaal met de auto van Almere gekomen om zijn hobby uit te voeren. “Ik heb een snipperdag genomen, want zo vaak komt het niet voor dat je zo’n mooie klus te doen krijgt”, zegt hij. Na een uur werken krijgt het gedeelte van Alexander Innavong (19) uit Sprang Capelle kleur. Volgens hem hangt het vaak van zijn stemming af of een kunstwerk slaagt”. “Hier zijn we echter aan regels gebonden omdat er samenhang in de kleurstelling moet zijn”.

Jongerenwerkster Jessika Volf, die de regie in handen heeft is bijzonder tevreden. “De W.M.L. heeft de wand zwart geschilderd en het geheel moet een Skyline by Night worden”, legt ze uit. Net als het winkelend publiek hoopt ze dat de Kaatsheuvelse jeugd het kunstwerk heel laat, en er niet overheen gaan kladderen. “De jeugd moet dit als kunst leren waarderen”, klinkt het hoopvol.

De winkeliers zijn dolenthousiast over het initiatief. “Het is eens een keer positief, nadat we elke keer negatief in het nieuws komen”, vindt Lisette Rijkers van Intertoys. Lilian Savelkouls van Blokker vindt de wand “hartstikke mooi”. Volgens haar is het stukken beter de aanstootgevende teksten, die eerst op de wand stonden.

Rond vier uur wordt begonnen aan het gemeentewapen De harde wind bemoeilijkt het spuitwerk. “Je moet het doen met wat je hebt”, zegt Johan nuchter. Er wordt hard doorgewerkt want om 17 uur komt wethouder Wim Aussems het kunstwerk onthullen.

Bron: Brabants Dagblad editie West Auteur: Jan in 't Groen

1 Comments:

Anonymous Jacky said...

Waarom is dit bericht niet in de Langstraat editie geplaatst?

01 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home