Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 25, 2009

Hoop gloort voor huizen in De Moer

DE MOER - Het geduld van de inwoners van De Moer wordt nog even op de proef gesteld. Maar als echt alles meezit, kan dan eindelijk in het derde kwartaal van 2010 gestart worden met de bouw van nieuwe woningen in het kleine dorp.

Dat stelt wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen). De gemeente is nog bezig met grondverwerving bij de Hooivork. Wanneer alle grondverkoop rond is, worden de plannen verder uitgewerkt. Ook wordt dan meer duidelijk over het aantal te bouwen woningen.

Het wordt nu hoog tijd om in De Moer nieuwe huizen te bouwen, anders komt de leefbaarheid van het dorp in het geding. Die boodschap van de gehele Loonse politiek is duidelijk. De commissie Bestuur en Middelen boog zich donderdagavond over het nieuwe Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) De Moer. Aan dit stuk is jaren gewerkt. In de DOP geven de inwoners aan welke kant het met hun dorp op moet gaan. Ook bevat het een wensbeeld hoe De Moer er in 2020 uit moet zien. De politiek was vol lof over de DOP, al zijn volgens haar niet alle ambities in het plan te realiseren. De bouw van huizen, vooral voor starters en senioren, heeft de hoogste prioriteit. Dat is ook belangrijk voor andere voorzieningen in het dorp, zoals basisschool De Start. "We moeten ons goed achter de oren krabben als je ziet hoe weinig de laatste jaren in De Moer gebouwd is", aldus Peter Flohr (PvdA). Ook alle andere partijen pleitten voor een snelle inhaalslag met woningbouw. "De komende twee à drie jaar moeten plannen echt in uitvoering worden gebracht", stelde Kees Span (Gemeentebelangen). Volgens hem moet snel antwoord komen op de vraag hoeveel woningen bij de Hooivork gebouwd kunnen worden, en of eventuele bedrijfsverplaatsingen mogelijk zijn.

Burgemeester en wethouders gaan de komende tijd verder met de ideeën en wensen van DOP De Moer aan de slag.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster