Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 22, 2009

“Harmonie Kaatsheuvel moet meer aantreden”.

Raadslid uit kritiek op harmonie Kaatsheuvel

De Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel moet verplicht gesteld worden om aan te treden tijdens de avonddriedaagse en bij landelijke festiviteiten. Dit stelde raadslid Leon van Boxtel (Gemeentebelangen) maandagavond tijdens de commissievergadering Mens en Maatschappij.

Volgens van Boxtel ontvangt de harmonie 9.000 euro per jaar aan subsidie maar laat ze het vaak afweten bij festiviteiten in het dorp. “Het kan toch niet zo zijn dat er tijdens het inhalen van de lopers van de avonddriedaagse geen muziek bij is of dat Marijke uit Sprang-Capelle de muzikale omlijsting moet verzorgen?”, zo vroeg van Boxtel zich af.

Voorzitter Joop Bisselink van Harmonie Kaatsheuvel zegt dat de harmonie zich terdege bewust is van haar maatschappelijke verplichtingen, maar dat de gemeente de harmonie niet kan verplichten om op te komen draven. “Vaak zijn organisaties (te)laat met hun aanvraag om het evenement in te plannen. Bovendien zijn we afhankelijk van het weer en het aantal beschikbare leden”, aldus Bisselink, die zegt nu al in gesprek te zijn met het Sinterklaascomité voor de intocht, eind dit jaar.

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Van het weer afhankelijk?
ze zijn toch niet van suiker?
Menig Harmonie in Nederland loopt met festiviteiten met optochten mee. Ik denk dat ze zich te groots voelen om over straat te lopen.

22 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ik vind het schandalig dat een drumband/harmonie uit een andere plaats de muzikale omlijsting voor een kaatsheuvelse activiteit moet doen.(terwijl we zelf een hele goede harmonie hebben)
Het kan altijd voor komen dat het 'n jaar niet uitkomt, maar beslist niet ieder jaar.

22 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

subsidie afschaffen

22 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Daar ben ik ook voor

22 april, 2009  
Anonymous Mario Laros, Harmonie Kaatsheuvel said...

Het is wel heel makkelijk roepen van Leon van Boxtel. Hiermee wekt hij de indruk dat wij, Harmonie Kaatsheuvel, niet mee willen werken aan optredens bij festiviteiten en evenementen in ons dorp. Wat hij niet vertelt is dat Harmonie Kaatsheuvel al jaren zijn medewerking aan evenementen als de Avonddriedaagse en de Sinterklaasintocht verleent en ook dit jaar weer positief heeft gereageerd op verzoeken van de organisatie van de Avonddriedaagse. Daarmee vertelt hij onwaarheden en stelt hij de harmonie in een kwaad daglicht. Zeer onterecht.
Harmonie Kaatsheuvel heeft aangeboden om alle deelnemers aan de Avonddriedaagse bij aankomst op de Wilhelminaplein muzikaal te verwelkomen. De Harmonie Kaatsheuvel laat de eigen inwoners en de organisatoren van evenementen in Kaatsheuvel derhalve helemaal niet in steek. Om puur praktische redenen heeft de harmonie voorgesteld een andere invulling aan deze buitenoptredens te geven. We hebben te maken met zware en kwetsbare en vooral kostbare instrumenten waarbij niet alle muzikanten marcherend ingezet kunnen worden. Er werken veel van onze jeugdige leden in supermarkten, de Efteling en in de zorg, zodat een complete en aanvaardbare bezetting om goed te kunnen spelen zo vroeg op de vrijdagavond een groot probleem vormt. Ook slecht weer speelt een negatieve factor op onze dure (hout)instrumenten. Meermalen werd de Harmonie na de intocht geconfronteerd met extra kostbare reparaties die niet vergoed worden. Allemaal redenen waarom de organisaties is gevraagd om de harmonie op een andere manier in te schakelen. Echter heeft de Avonddriedaagse laten weten geen prijs te stellen op een andere muzikale omlijsting dan in optocht naar de Markt.
Harmonie Kaatsheuvel timmert al jaren op een positieve wijze aan de weg en is een bloeiende vereniging waarin veel jeugd een muziekinstrument leert bespelen. Een persoonlijke rijkdom zou ik zeggen. We geven met regelmaat concerten binnen ons dorp, zowel met het Groot Harmonie- als het Opleidingsorkest. Veel muziekverenigingen hebben te kampen met terugloop in leden, waarbij in onze regio er zelfs al een harmonie is verdwenen. Bij ons gaat dat gelukkig niet op. Zowel kwalitatief als kwantitatief gaat het goed, wat mede te danken is aan een goed beleid van het bestuur en het vele werk van de verschillende commissies binnen de vereniging. Ga ze hier in de regio maar eens zoeken; een groot Harmonieorkest van 71 muzikanten en een Opleidingsorkest van 40 muzikanten. Zonder subsidie onmogelijk en zou deze prachtige vereniging binnen de kortste keren kapot zijn. Dat lijkt van Boxtel te willen.

Mario Laros.

22 april, 2009  
Anonymous Maurice vanOverbeek said...

Lekker sportief,anoniem reageren en zomaar wat roepen zonder te weten hoe de vork in de steel zit.
Maurice van Overbeek

22 april, 2009  
Anonymous frans loonop zand said...

kijk naar sophia in loon op zand.
die gaanook de straatniet op.

22 april, 2009  
Anonymous Jan said...

webmaster

De reactie van Marino stuur ik door naar Leon van Boxtel

22 april, 2009  
Anonymous Okkie Trooij said...

Gewoon de schuld van Sinterklaas, die zegt nooit wanneer hij nou precies aankomt. En die geluidsinstallatie op dat karretje bij de avonddriedaagse vorig jaar, dat was toch ook mooi geimproviseerd? En een drumband uit Zwijndrecht of zo bij de carnavalsoptocht, ook prima. Het zijn nou eenmaal evenementen die pas een jaar of veertig plaatsvinden. Meestal rond dezelfde tijd. Laat daar de herremenie nou eens aan wennen, geef hen de tijd!

23 april, 2009  
Blogger Een trompetist said...

Bedankt Gemeenteraad dat jullie allemaal (vooral natuurlijk van Boxtel) bij ons concert van afgelopen zaterdagavond aanwezig waren. Echt Top. En tot 18 oktober 2009. Een trompetist

22 juni, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Van harte onderschrijf ik de reaktie van Mario Laros en ik weet zeker, veeeeeeeeeelen, met mij. Kijk de agenda van de harmonie er maar eens op na, ze hebben een goed gevuld programma, geven veelvuldig “Acte de présence”, hebben een actief en goed gemotiveerd bestuur en diverse werkgroepen in alle gelederen die, geheel belangeloos, uitstekend werk afleveren. Het is aan deze mensen te danken dat de Harmonie in deze vorm nog bestaat.

De Harmonie is ook zeker geen jukebox, “gooi er maar een kwartje in en hij begint te spelen”.
Terecht wordt er aangegeven dat buiten optredens afhankelijk zijn van het weer. Elke muzikant weet dat en is, terecht, zuinig op zijn/haar instrument.Wat is er bovendien leuker voor een muzikant om zich te laten horen aan publiek, zowel landelijk maar zeker voor eigen volk! Het is dus geen kwestie van niet WILLEN maar niet altijd KUNNEN, om redenen eerder vermeld. Wanneer het in de mogelijkheden ligt zullen ze zeker geen verstek laten gaan.

Als Leon Van Boxtel (gemeentebelangen???) weet hoe deze harmonie in elkaar zit, zou hij zich 100% inzetten voor een (veel) hogere subsidie in plaats van deze vereniging in een kwaad daglicht te stellen. Het “verplichten van aantreden” is een uitspraak die kant noch wal raakt. Wat betreft de anonieme reakties; Zullen toch zeker ook geen raadsleden zijn ????

Een van de vele vrienden van de Harmonie Kaatsheuvel

29 juli, 2009  

Een reactie posten

<< Home