Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 18, 2009

Loonse Beursvloer brengt clubs en bedrijven samen

LOON OP ZAND - Rond 15 uur komt Arnola de Kort van Stichting Jeugdpret de zaal van De Venloe- ne in Loon op Zand binnenstappen.

Haar kleurrijk hoedje met vlaggetjes met wensen als 'Man met auto en trekhaak' en 'filmer en fotograaf gevraagd', verraadt dat ze voor de Beursvloer komt. Als een half uur later de gong klinkt, nemen de hoekmannen, gekleed in geel met blauwe jasjes, hun plaats in. Ze fungeren als tussenpersoon tussen vrager en aanbieder.

Binnen enkele minuten wordt er volop gehandeld. Het Gehandicaptenplatform heeft de eerste match. Ze hebben de Las'79 bereid gevonden om een informatiefilm voor hun te maken.

De notaris die op een podium zit, bezegelt meteen de overeenkomst. Het platform heeft een behoorlijk wensenlijstje. "We gaan als een speer, ik zou niet meer weten wat we nog moeten vragen", zegt Ingrid Harmeling na een uur handelen.

Inmiddels heeft Arnola de Kort van Jeugdpret schoenfabriek Van Beers gevonden om met een auto met trekhaak hun spullen te vervoeren. Ook de mensen van de Heemkundekring zijn dik tevreden. Zij hebben een aannemer gevonden die een stellage wil bouwen voor hun archief. "En we hebben ook nog iemand gevonden die ons wil helpen met de website", zegt Kees Grootswagers heel tevreden.

De Rabobank heeft Crossroads uit de brand geholpen. Het jongerencentrum krijgt een gloednieuwe computer van de bank. Binnen een uur staat het aantal bezegelde matches op honderd.

Initiatiefnemer Rolf Baarda kijkt tevreden toe. "Dit is een staaltje van een hechte samenleving", zo stelt hij. Volgens hem is er door Joke Hensen en haar werkgroep veel werk verzet. "Maar als je het zo ziet moet het een vervolg krijgen." Als om 17 uur de gong klinkt, staat de teller op 175 matches.

"Dit overtreft al onze verwachtingen", zegt wethouder Wim Aussems, die de beurs aan elkaar heeft gepraat. Gemikt werd op negentig matches.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen