Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 17, 2009

Plan Vossenberg sneuvelt door aanleg Kets West II

KAATSHEUVEL - De aanleg van bedrijventerrein Kets West II maakt de bouw van 125 extra seniorenwoningen achter zorgcentrum De Vossenberg in Kaatsheuvel onmogelijk. "Echt een gemiste kans", stelt directeur Matthé Hoogeboom van stichting Maasduinen, waaronder De Vossenberg valt.

"De behoefte aan seniorenwoningen is groot." De stichting Maasduinen moet zich nu noodgedwongen beperken tot nieuwbouw van het huidige zorgcentrum aan de Antoniusstraat.Daar wil ze vaart achter zetten.

Het complex gaat in ieder geval niet verhuizen naar een andere plek in Kaatsheuvel, benadrukt Hoogeboom. Volgens hem hoeft de gemeente daarover niet langer een discussie aan te zwengelen. "De Vossenberg heeft op deze plek z'n geschiedenis. Bovendien is er in het dorp helemaal geen geschikte plek voor de bouw van zo'n groot zorgcentrum."

De stichting Maasduinen en partner woningcorporatie WSG hebben plannen om De Vossenberg flink uit te breiden. Achter het zorgcentrum zouden tientallen woningen voor senioren moeten komen, met zorg dichtbij. Verder behelste het plan de bouw van een nieuw kantoor en centrale keuken.

Maar de plannen van Kets West II gooien roet in het eten. De gemeente wil aan de rand van Kaatsheuvel een nieuw bedrijventerrein aanleggen. Volgens de gemeente kan het bouwplan van stichting Maasduinen niet doorgaan, omdat de afstand tussen de toekomstige bedrijfspanden en de nieuwe seniorenwoningen te klein zou zijn. "En we geven de voorkeur aan de ontwikkeling van Kets West II", stelt het college.

Om stichting Maasduinen tegemoet te komen, zullen dichterbij De Vossenberg wel alleen minder zware bedrijven (milieucategorie 2) zich mogen vestigen, zodat de Kets West II geen bedreiging vormt voor het huidige zorgcomplex. Maasduinen zal niet naar de rechter stappen, als de gemeenteraad de plannen van het college volgt. Wel hoopt het dat de gemeente dan een hoge prioriteit gaat geven aan nieuwbouw van De Vossenberg.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

3 Comments:

Anonymous Gerard said...

Ik weet nog wel een mooi stuk grond om een bedrijven terrein aan te leggen. Op de hoek van de Dodenauweg en de Europalaan. De bandweerkazerne en het eerste kantorenpand staan er al. O nee, dat kan natuurlijk niet, dat vind de Efteling niet goed.

17 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

goed gezien gerard

ze willen liever de oude mensen daar weg hebben


peter

18 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Beide react6ie getuigen van slecht inzicht in de provinciale visie op de T O T A L E ruimtelijke visie in de regio!!
Dat neemt niet weg dat de Gemeente zich t.o.v. "de Vossenberg" positiever en creatiever zou behoren op te stellen!!!

18 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home