Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 15, 2009

Ophef over 'verdwenen' remmers in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - De bewoners van de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel houden een handtekeningenactie tegen het weghalen van twee verkeersremmers in hun straat.

Tot hun verontwaardiging heeft de gemeente de 'obstakels' verwijderd zonder bewoners daarover vooraf in te lichten. Volgens de actievoerders is de weg nu veranderd in een racebaan. Inmiddels zijn al ruim honderd handtekeningen ingezameld.

Aannemersbedrijf Vepu bouwt bij de Gasthuisstraat vijf woningen ter hoogte van nummer 70. Om de bouwactiviteiten mogelijk te maken heeft de gemeente Loon op Zand enkele weken geleden twee verkeersremmers weggehaald. Het ging om twee vluchtheuvels met zuilen, waardoor het verkeer moest afremmen. De gemeente heeft het asfalt laten weghalen en bestrating laten aanleggen, waardoor een 'glad' wegdek ontstaat.

Volgens bewoner Jeroen van Gorkum is er nu een levensgevaarlijke situatie ontstaan doordat het verkeer ongehinderd door de straat scheurt. "Sommige auto's rijden met 90 kilometer per uur door de straat. Maar het ergste zijn de motorrijders. Die halen zelfs 140 kilometer per uur." De buurtbewoners willen dat de gemeente van de Gasthuisstraat een 30-kilometerzone maakt of ter plekke stoplichten plaatst. De buurt heeft enkele weken geleden de klacht al neergelegd bij de gemeente. "Maar we hebben nog steeds niets gehoord", stelt Van Gorkum. Ook mevrouw Bergmans houdt haar hart vast. " Ik vrees voor de kleintjes in de buurt", reageert ze boos.

Een gemeentewoordvoerster laat desgevraagd weten dat er meerdere klachten bij de gemeente binnengekomen zijn en dat er gezocht wordt naar een oplossing.

9 Comments:

Blogger cilomax said...

heeft die Jeroen een lasergun ofzo dat ie zo precies de gereden snelheden weet, 140 met de motor kom op joh niet zo overdrijven en niet alle motorrijders over 1 kam scheren, rij zelf ook motor en weet 1 ding zeker en dat is dat ik nooit boven de 60 kom daar (ik weet is ook te hard)

15 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dit is weer de zoveelste ondemocratische beslissing van B en W en gemeenteraad.Burgersvan Loon op Zand in 2010 zijn er weer gemeenteraadverkiezingen.Dan hebben wij allemaal de kans om dit college naar huis te sturen. En dan maar hopen op een beter!

15 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Verkeerslichten of 30 km. zone??
onhaalbaar op deze plaats bekijk de situatie opnieuw en leg dan een busvriendelijke remmer aan! of is er sprake van een tijdelijke bouwsituatie?? breng na de bouw alles weer in de oude situatie terug!

15 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

hij cilomax ook hier in de van heeswijkstraat halen die zelfde motorijders die snelheid ook en dat gebeurt al jaren !!!! heb je geen lasergun voor nodig

15 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Verkeersremmers zijn een lachertje als het OV niet gehinderd mag worden. De drempels die er liggen zijn met 80 te nemen en ook die bochten met heuvels als je uitwijkt naar de andere weghelft. Stoplichten moet je nergens in Kaatsheuvel willen, dus ook daar niet. Het is een doorgaande weg, deal with it.

16 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Heeft er dan werkelijk niemand in Kaatsheuvel van mobiele (beweegbare) remmers gehoord??
Dat is ook nog 1 van de vele mogelijkheden!!!

18 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

We werken niet allemaal op het gemeentehuis Roofvogel.

20 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Roofvogel werkt ook niet in een gemeentehuis maar hij komt er wel bij velen binnen waardoor hij de --""Doorsnee""-- mentaliteit daar wel kent.

20 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Waar je mee omgaat ... (maak zelf maar af)

22 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home