Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 15, 2009

'Kets West II is hard nodig'

KAATSHEUVEL - De vraag naar extra bedrijfsgrond in Kaatsheuvel is groot. De aanleg van het toekomstige bedrijventerrein Kets West II is daarom hard nodig.

Dat concludeert de gemeente na recent onderzoek van adviesbureau BRO naar de vraag naar bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. Volgens het onderzoek is er behoefte aan een bedrijventerrein van een kleine tien hectare. Dat is fors meer dan de zes hectare uit te geven grond op Kets West II.

De gemeente wil al jaren een nieuw bedrijventerrein aanleggen aan de rand van Kaatsheuvel: tussen Antoniusstraat, Capelsestraat en Zuidhollandsedijk. Het college wil nu vaart zetten achter Kets West II. Om toestemming te krijgen van de provincie was een actueel onderzoek nodig naar de behoefte aan bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. 'Er is meer dan voldoende vraag om Kets West II te ontwikkelen', concludeert het college na het onderzoek.

De bestaande bedrijventerreinen De Kets en Kets West zitten zo goed als vol. Verder kunnen ondernemers daar nauwelijks nog uitbreiden, omdat de meeste kavels volgebouwd zijn. Ook de leegstand op de huidige bedrijventerreinen is minimaal.

Wanneer de aanleg van de Kets West II start, is onbekend. Dat hangt ook af van eventuele bezwaren. Zo bestaat bij een groep omwonenden weerstand tegen het plan uit vrees voor aantasting van het landschap en extra verkeer.