Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 11, 2009

Verzet bouwplan Casade houdt aan

KAATSHEUVEL - Het bouwplan van Casade Woondiensten voor het terrein aan de St. Jozefstraat in Kaatsheuvel dreigt opnieuw inzet van een rechtszaak te worden.

Nu komt het verzet uit de buurt. De bezwaarmakers vinden het bouwplan 'te massaal'.

Casade wil bij het 'Rosagaerde-terrein' 51 appartementen en 19 woningen bouwen. Het project is sterk vertraagd. Het plan stuitte eerder op verzet van de Efteling, die vreesde voor geluidsproblemen door de bouw aan de andere kant van de Europalaan. Naar aanleiding van die bezwaren heeft Casade het ontwerp iets aangepast, en zijn extra geluidswerende maatregelen in het plan opgenomen. Het wachten is nu op de bouwvergunning. Casade hoopt net na de bouwvak met de bouw te kunnen starten.

Volgens omwonende Sandra van Krieken bestaat in de buurt echter grote weerstand tegen de bouwplannen. "Daarom hebben wij een juridische procedure in gang gezet", legt ze uit. "De kans op een rechtszaak is groot. Het is nog geen gelopen koers, zoals veel andere buurtbewoners vrezen."

Volgens Van Krieken worden de woningen te groot en massaal. Verder is er onder meer angst voor parkeerproblemen en extra verkeer, als het bouwproject doorgaat. "Deze straat is niet berekend op zo'n groot bouwplan. Ook is het hier nog eens een heel kinderrijke buurt." Ze vindt dat de gemeente deze bezwaren veel te 'makkelijk van tafel veegt.'

Het verzet richt zich overigens niet op de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde op het nabij- gelegen terrein.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik vraag me af of dit de mening van heel de buurt is, of van een kleine groep die praten namens de gehele buurt.

11 april, 2009  
Anonymous Henk said...

Dit is goed nieuws voor De Efteling , daar gaat het toch uiteindelijk om , niet om de oude van dagen die zwaar gedupeerd zijn en al zoveel ellende te verdragen hebben door dit hele gedoe.

12 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nee dat is namens de hele buurt!!
En de overlast geld niet alleen voor de St.Josephstraat maar ook voor de omliggende straten,bijv. de van Heeswijkstraat,parkstraat enz.Het is in die straten al een gekkenhuis met het verkeer en dat zal dan alleen maar toenemen.Had de gemeente en cassade niet van te voren de plannen kunnen bespreken.Of word ook dit project gewoon door de strot van de burgers gedouwd.

12 april, 2009  
Anonymous Henk said...

Over gekkenhuIzen gesproken , die mist Kaatsheuvel ook nog wel eentje.......

12 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Laat de democratie zijn gang gaan.... Maar wat worden die buurtjes daar laat wakker!!!

13 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

tja vooruitgang noemt men dat.
er zijn altijd mensen die iets te zeuren hebben.
men moet toch ergens wonen.
zowel de oudjes als de jongeren.

harrie

14 april, 2009  
Anonymous Gerard said...

Ik persoonlijk denk dat het protest niet zozeer van de buurt komt, maar geregiseert wordt door een andere belanghebbende bij het uitstel. Ik heb daar ook enkele kennissen zitten en die zitten erop te wachten dat er nu eindelijk eens gebouwd gaat worden omdat ze die vieze lege plek spuugzat zijn. Tegenhouden zal niet meevallen, maar alweer enige tijd vertragen lukt ze zo wel.

14 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik woon daar ook in de buurt, maar mijn mening is nooit gevraagd, dus vraag me af hoe er gezegd kan worden dat de gehele buurt tegen de bouw is.

15 april, 2009  
Anonymous Sandra said...

Het bezwaar bestaat al vanaf het begin, er is een groot aantal bezwaren ingediend door omwonenden (het loopt dus al een lange tijd). Het gaat ook niet om de woonvoorziening voor ouderen (Rosagaerde), maar om de huizen en een appartementencomplex. Dat op een plek waarvan het bestem.plan heeft bepaald dat er geen bebouwing hoger dan 3m mag komen. Daarnaast verdwijnt er veel groen...

17 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home