Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 17, 2009

Plan Nightliner valt of staat met gedrag jeugd

LOON OP ZAND - Als in het najaar de Nightliner tussen Tilburg en Waalwijk gaat rijden, zal de provincie het project kritisch volgen. "Als jongeren chauffeurs of controleurs lastigvallen, stoppen we het project meteen, want we gaan geen geld in een project stoppen om het vervolgens weer te laten verzieken." Dat stelde commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen tijdens haar afscheidsbezoek in de gemeente Loon op Zand.

De voorbereidingen voor een nachtbus tussen Tilburg, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Waalwijk zijn in volle gang.

Het streven is om de Nightliner na de zomervakantie te laten rijden. Maij heeft er alle vertrouwen in dat het project slaagt. "Van de jongeren gedraagt 85 procent zich fatsoenlijk. We moeten ervoor waken dat de andere 15 procent het project niet verziekt."

Maij was onder de indruk van de plannen voor het nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel. "Als je hier bij het plein aankomt, moet ik ook eerlijk zeggen dat het geen overbodige luxe is dat er iets aan gedaan wordt." Volgens haar kan de gemeente Loon op Zand om financiƫle middelen los te krijgen voor het dorpshart ook nog een beroep doen op het Europees cultuurfonds.

De commissaris van de koningin ging ook nog in op het voortbestaan van kleinere gemeentes zoals Loon op Zand. "Om zelfstandigheid te behouden zal Loon op Zand op alle fronten samenwerking moeten zoeken met de omliggende gemeenten", benadrukte ze. Alleen dan kan Loon op Zand zijn zelfstandigheid behouden, stelde Maij.

Bron: Brabants Dagblad Auteut: Jan in 't Groen

15 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Een buschauffeur en twee beveiligers in een bus. Ik ben benieuwd of je ze vindt. Als ik mijn ervaringen bekijk met dronken jeugd die op vrijdagmiddag na een middagje comazuipen in de clochard richting kaatsheuvel vertrekken, is dit project dedoemd te mislukken.
Ze hebben nu de kans te bewijzen dat ze zich kunnen gedragen. Dan ook achteraf niet zeuren als het verziekt wordt.

17 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als er bij de uitstapplaatsen rotzooi getrapt word zoals eerder gebeurd is;stopt het project dan ook ??

17 april, 2009  
Anonymous Jan said...

De CvdK zei dat ze het liefst alle jongeren voor hun voordeur af liet zetten. Maar ook als er op straat rotzooi getrapt wordt stopt het project onmiddelijk.

17 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Dan kunnen ze er al beter niet mee beginnen.. Gegarandeerd dat dit gaat gebeuren

17 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

voor alle mensen die nu al negatief zijn
doe eens een beroep op je verstand.
zijn julie je jeugd allemaal vergeten
ik ben 57 en weet nog goed dat we in de ogen van de mensen van toen ook veel dingen verkeerd deden,
maar geef in godsnaam de jeugd een kans
het is z'n kleine groep die het verziekt,
en de jeugd heeft de toekomst toch.


peter

18 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Dit project heeft alle kans van slagen als je de 85% van de jongeren met positieve inbreng benadert om hun leeftijdgenoten (jong volwassenen werden die in de jaren 70 genoemd) zelf op een positieve manier te benaderen. Ook zouden ouders van die Coma-zuipers kunnen worden aangesproken!
Populistische reacties op negatieve ervaringen kunnen we missen! Kijk hoevaak het goed gaat. daar lees je nooit over!! alleen negatieve zaken komen in het nieuws! Hopelijk gaan we in deze regio niet zo kortzichtig met deze zaak om!!!!

18 april, 2009  
Anonymous Henk said...

Als er al iets positiefs over de jeugd te melden zou zijn , de verveling, het vandalisme , drugs en drank en geen creativiteit spreken toch boekdelen wat dat betreft .

18 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De jeugd heeft de toekomst,dat klopt.Maar dat geld niet voor het gajes dat in steeds grotere getallen aanwezig lijkt te zijn.En wat betreft vroeger;toen haalden we niet van die bagger streken uit die veel jeugdigen nu uithalen.Toe bleef het bij kleine onschuldige dingen zoals klimmen in een boom,voetballen op een veldje wat niet mocht enz.Maar veel jeugdigen van nu hebben totaal geen normen en waarden meer.Daar zijn overigens veel ouders van dat gajes de schuldigen van.Leer jullie kinderen is opvoeden!!!!

Een 64 jarige.

18 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

geef de jeugd is een keer het vertrouwen.en dan zien we wel

18 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

Gelukkig!!! ook nog positieve gedachten in de regio Daar kunnen die negatievelingen eens een keer een voorbeeld aan nemen!!!

18 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Hebben ze over de kinderen opvoeden,ja de tijd is allemaal anders vroeger waren 1 van de ouders thuis voor de kids,maar dat is tegnwoordig nie meer ze werken met zijn 2en voor rond te komen.
Alles is veranderd en er duurder op geworden.En nu is het gewoon als de jeugd uit gaat dat ze pas 23.00 of zo weg gaan wij gingen om een uur of 20.00 en we moesten 01.00 thuis zijn maar nu begin het.
Wat is er nu Joints en heel die troep waar je vroeger ook nie van hoorde,maar ik ben daar ook een tegen stander van dus ze moeten eerst is zorgen dat die zooi niet meer gekocht of wat dan ook kan worden,denk dat we dan al een heel eind zijn,want daar komt het van drugs en drank.

19 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De 'ouderen' die hier schrijven dat vroeger niets gebeurde hebben een beetje een kort geheugen denk ik. Ik vind zeker dat de jeugd hier een kans verdiend te bewijzen dat ze het wel kunnen.

Maar Roofvogel, wat bedoel je met: als het goed gaat hoor je daar niets over? Wil je een krantebericht als er een keer niemand in elkaar geslagen is? Als er geen ruiten ingegooid zijn?

20 april, 2009  
Blogger roofvogel said...

In zijn Algemeenheid worden zaken eerst nieuws als er fouten of hindernissen zijn Daarbij worden goede dingen 3x doorverteld en "foute"dingen 13x.
Waar ik me op deze site wel eens aan stoor is dat bij publikatie van wat dan ook eerst "negatieve gevoelens"de boventoon voeren zelfs bij positief ingebrachte foto's over Lente in Kaatsheuvel.
Als er iets misgaat hoef je het beslist niet te verzwijgen Maar als in de jaren 70 kattekwaad werd uitgehaald (of vernielingen) kwam dat beslist niet altijd in de krant!
Mij bekruipt wel eens het gevoel dat nu over "iedere hondedrol"word geschreven!! Dat is natuurlijk van mij ook wat geaccentueerd maar ik probeer wel van goede initiatieven zoal de Nigtliner (waarom niet gewoon nachtbus) deze eerst positief te benaderen!!

20 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

ik ben een van die jongeren die als verkeerd wordt gezien

maar over die normen en waarden ben ik het niet eens mijn groep zijn hangjongeren maar wij zijn altijd maar dan ook altijd netjes tegen ouderen wij ruimen onze troep op

en het zijn vooral de
"nette mensen" die te veel drinken
(en ja ook 30 en 40 +ers) die overlast veroorzaken ik zie het elk weekend weer
dus ik zou niet altijd maar de jongeren de schuld geven

21 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ook dat is waar en mag ook gezegd worden.

Een 64 +

23 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home