Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 21, 2009

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw J.C.A.M. Hendrikx-Verhoeven

Vanavaond heeft wnd. burgemeester W. Luijendijk de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan mevrouw J.C.A.M. Hendrikx-Verhoeven in multicultureel centrum de Wetering, Weteringplein 1 in Loon op Zand.

Mevrouw Hendrikx-Verhoeven (70) is vanaf 1967 een actief lid van de EHBO-vereniging St. Raphaël in Loon op Zand. Zij heeft zich gedurende deze jaren steeds actief ingezet voor de vereniging en voor de Loon op Zandse gemeenschap en ver daarbuiten door het dienst doen als EHBO hulpverlener bij een reeks aan evenementen. In de laatste jaren heeft zij ook actief meegetraind in het gebruik van de Automatische Externe Defribilatie (AED) apparatuur.

In 1978 heeft zij zich op verzoek van het toenmalig bestuur bekwaamt tot Lotus en is sindsdien actief lid van de vereniging LOTUS-studiekring De Langstraat (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers). Zij assisteert als lotus-slachtoffer de kaderinstructeur bij EHBO-vereniging St. Raphaël en bij andere verenigingen, zoals in Tilburg. Zij treedt ook op als lotus bij de I.Z.E.T.-oefeningen voor internationale rampenbestrijding.