Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, april 18, 2009

Zware concurrentie voor Ad Leermakers

Loon op Zand – Eén dag voor de wedstrijd is het een overspannen toestand in huize Leermakers in de Van Salm-Salmstraat in Loon op Zand. “We zijn wel wat gewend, maar het is elk jaar weer een nerveuze toestand”, zegt de 57 jarige Leermakers. De voorbereidingen zijn nagenoeg gereed en hij gaat zich opmaken voor de wedstrijd.

De organisatie heeft op de valreep een inschrijving ontvangen van de Algerijn Lahouari Ghelatti en twee sterke Franse lopers. “Dat is zware concurrentie”, zucht Leermakers, die zich tot de favorieten mag rekenen.

De 31ste Nacht van Loon op Zand staat in het teken van het vijftig jarig bestaan van de organiserende Wandelsportverenging Hart van Brabant. Naast een spannende wedstrijd verwacht Leermakers, die penningmeester is van de jubilerende vereniging dat het evenement één groot feest wordt.

Net als vorig jaar zorgt FEESTINLOONOPZAND op zaterdagavond en zondagmorgen in een feesttent bij de Wetering voor een bruisend feestprogramma. Wegens gebrek aan belangstelling van de jeugd heeft de organisatie de Kidsrun dit jaar geschrapt. “De kinderen liepen meestal voor een goed doel en het is de laatste jaren voorgekomen dat we er zelf geld bij moesten leggen”, aldus Leermakers. Als compensatie mogen de kleintjes enkele rondjes meelopen met de grote wedstrijd.

De lopers worden om 21.00 op het Weteringplein door wethouder Wim Aussems weggeschoten. Waarnemend burgemeester Wim Luijendijk zal zondagochtend na 12.00 uur de prijzen uitreiken.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Als AD Leermakers zijn beide beste beentjes vooruit zet heeft hij grote kans om te winnen!!

GO AD! ! GO ! ! Sucses!!

18 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home