Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 24, 2009

Koninklijke onderscheiding voor Cees. Grootswagers.

Vanochtend om 11.00 uur heeft wnd. burgemeester W. Luijendijk de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de heer C.C.J.M. Grootswagers op het adres Dr. Ariënsplein 2 te Kaatsheuvel.

De heer Grootswagers (46) is vanaf 1980 actief op het gebied van het schrijven van c.q. meewerken aan heemkundige artikelen en boeken, vooral gericht op het dorp Kaatsheuvel; in enkele gevallen ook over regionale onderwerpen. Als voorbeelden van publicaties zijn o.a. te noemen : “Het ontstaan van het Nederlands Hervormd Kerkje aan de Zuidhollandschedijk”, “De gemeente Loon op Zand en Kaatsheuvel”, “de M.A.St.”, “Van sportpark tot Efteling”. Als voorbeelden van boeken zijn te noemen :
“De historie van het Loonse kerkdorp Kaatsheuvel”, “Van penneveer tot PC”, de historie van het notariaat van Loon op Zand en Kaatsheuvel, “Uit de schaduw van het verleden”, uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van basisschool de Hil, “40 jaar bij mekaar” een boek over het wel en wee van het 40 jaar wonen in een volksbuurt, ter gelegenheid van de afronding van de wijkrenovatie Pannenhoef in Kaatsheuvel.
Vanaf 2002 is de heer Grootswagers gemeenteraadslid van de gemeente Loon op Zand. Zijn aandachtsvelden betreffen culturele zaken, welzijn en financiën. Voorafgaande aan zijn raadslidmaatschap was hij ca. 8 jaren bestuurslid van het CDA, afd. Loon op Zand.
Vanaf 2006 is de heer Grootswagers voorzitter van Heemkundekring de Ketsheuvel. Onder zijn voorzitterschap werd de heemkundekring nieuw leven ingeblazen.
De vereniging telt inmiddels meer dan 50 leden.

3 Comments:

Blogger roofvogel said...

Van Harte proficiat Cees!!! Ere wie ere toekomt!!!!
Jammer dat ook jouw inspanningen voor behoud St Josefkerk (nog) niet worden benoemd! Dat komt wel als behoud van deze kerk definitief is.
Sucses! Sucses!

25 april, 2009  
Anonymous Maurice en Eline said...

Hoi Cees,

Gefeliciteerd! Heel bijzonder!

Groetjes,

Maurice en Eline

25 april, 2009  
Anonymous Hans Bogaard said...

Hallo Cees,
Van harte gefeliciteerd met jouw onderscheiding.
Jij hebt die in mijn ogen dik vediend.

Hans Bogaard en Mieke van Rijsewijk.

27 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home