Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 24, 2009

Actie voor 'regelaars' slaat aan

KAATSHEUVEL - Een flinke groep vrijwilligers wil bij grotere evenementen in de gemeente Loon op Zand als verkeersregelaar aan de slag.

De wervingsactie van de gemeente verloopt boven verwachting. Nu al hebben zich zo'n zestig mensen aangemeld. Zij krijgen een instructie van de politie en een aanstelling van een jaar. De zoektocht naar nieuwe vrijwilligers gaat nog door.

Organisatoren van grotere evenementen kampen vaak met een fors tekort aan verkeersregelaars. Bij evenementen op de openbare weg zijn dergelijke vrijwilligers verplicht. Met te weinig verkeersregelaars dreigen opstoppingen en verwarrende verkeerssituaties bij drukke festiviteiten.

De gemeente wil een poule van vrijwillige verkeersregelaars opzetten. Die kunnen dan bij meerdere evenementen worden ingezet. "Met zestig mensen kan dat al", aldus de gemeentewoordvoerster. "Maar we hopen op een nog grotere poule van vrijwilligers."

Volgens haar komen de aanmeldingen niet alleen uit de gemeente Loon op Zand. "Zo heeft ook iemand uit Haarsteeg zich gemeld."

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Als "Henk Negatief" zich hier nu ook voor opgeeft dan is hij gelijk van die negatieve indruk af want....Dan doet ie ook iets positiefs!!!!

25 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home