Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 23, 2009

'We bouwen echt niet voor leegstand'

KAATSHEUVEL - In de gemeente Loon op Zand wordt de komende jaren vol gas gegeven met de bouw van huizen, zonder daarbij de ontwikkelingen op de woningmarkt uit het oog te verliezen. "We gaan natuurlijk niet bouwen voor leegstand", aldus wethouder Jacques Broeders (Gemeentebelangen, Volkshuisvesting). Volgens hem mag de woningmarkt het dan moeilijk hebben, de behoefte aan met name starterswoningen is in zijn gemeente nog onveranderd groot. De politiek boog zich dinsdagavond over de nieuwe Woonvisie- Plus.

Daarin zijn onder meer mogelijke bouwlocaties opgenomen, en het aantal te bouwen huizen. Het gaat om de bouw van in totaal 1155 woningen tot en met 2020. Ook is er in de Woonvisie veel aandacht voor welzijn, zorg, onderwijs en leefomgeving. Wooncorporatie Casade en de gemeente hebben daarover afspraken gemaakt.

"Deze Woonvisie mag geen papieren tijger worden", betoogde Broeders. Volgens hem is de vorige Woonvisie-Plus ook met veel enthousiasme gepresenteerd, maar is er in zijn ogen daarna te weinig mee gedaan.

"Er is zoveel werk verzet voor deze nieuwe Woonvisie, dan mag die niet in de la verdwijnen. En dat gaat nu ook niet gebeuren."

Volgens veel fracties is het lastig om dergelijke bouwplannen voor de lange termijn vast te stellen, omdat de situatie op de woningmarkt soms snel verandert. Zo is bijvoorbeeld de vraag naar appartementen flink gekelderd. Ook werd gewezen op de woningmarkt, die door de economische crisis nu stevig op slot lijkt te zitten.

"We moeten zorgen dat er doorstroming komt", stelde Broeders. "Dan moet je ook blijven bouwen, en ervoor zorgen dat starterswoningen ook echt voor die doelgroep op de markt blijven."

De behoefte aan woningbouw verschilt overigens flink per kern. Vooral De Moer schreeuwt om nieuwe woningen, terwijl in het dorp Loon op Zand nu al volop gebouwd wordt.

Nron: Braabants Dagblad Auteur: Michel Koster

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

en wat is de inbreng van de politieke partijen geweest?

24 april, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Die waren stil.................

25 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home