Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 22, 2009

Nog veel vragen over toekomst complexen

Eén koepelorganisatie moet de samenwerking tussen alle accommodaties in de gemeente Loon op Zand bevorderen.

Die samenwerking kan een besparing opleveren van 28.000 euro per jaar. De besparing komt onder meer uit het verhuren vanuit een centraal punt, een gecentraliseerde administratie en flexibele inzet van personeel. Dit is een van de conclusies uit de notitie accommodatiebeleid.

De commissie Mens en Maatschappij boog zich maandagavond over deze 'richtinggevende' nota. Omdat er nog zoveel onzekerheden zijn, wisten de meeste commissieleden niet goed raad met de nota. Vooral de VVD had harde kritiek: "Dit is een half afgewerkte nota. Wij willen een definitieve nota waarop we kunnen beslissen", zo stelde fractievoorzitter Jacky Smit.

Nagenoeg alle fracties wilden een financiële onderbouwing zien en wilden weten hoe het staat met de plannen van de verkoop van het voorste gedeelte van cultureel centrum De Wetering in Loon op Zand. Het bestuur wil daarmee de oppervlakte verkleinen en de kosten drukken.

Ook de toekomst van de Westkant in Kaatsheuvel riep vragen op. Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) loopt de subsidie voor de sporthal van de Westkant nog door tot er een nieuwe sporthal is gebouwd. De sportactiviteiten van de Westkant verhuizen dan naar deze nieuwe accommodatie aan de rand van Kaatsheuvel.

"Het ROC is al weg; als er een nieuwe sporthal staat, wordt de Westkant ontmanteld," aldus Aussems maandagavond.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

1 Comments:

Anonymous frans said...

het zaler wel op neer komen de wetering sluiten en alles nar kaatsheuvel.het zelfdeals met de winkels in loon op zand.

22 april, 2009  

Een reactie posten

<< Home