Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, april 27, 2009

Kets West: minder verzet

KAATSHEUVEL - Buurtcomité Zuidhollandsedijk staakt het jarenlange verzet tegen de aanleg van bedrijventerrein Kets West II in Kaatsheuvel.

Volgens woordvoerder Cees de Jager hebben verdere juridische stappen weinig zin. Bovendien staat nu zwart op wit dat de bedrijven vrij ver van de huizen bij de Zuidhollandsedijk zullen komen, stelt hij. "Ons verzet is dus niet voor niets geweest."

Een bewoner van de Capelsestraat in Kaatsheuvel sluit juridische stappen tegen het plan van Kets West II overigens nog niet uit. Volgens hem kunnen wat zwaardere bedrijven (van milieucategorie 3.2) zich te dicht bij zijn huis vestigen, en worden zo voorgeschreven regels overtreden.

De gemeente wil al lang een bedrijventerrein aanleggen in het gebied tussen de Zuidhollandsedijk, Antoniusstraat, Capelsestraat en bedrijventerrein Kets West I. Volgens haar is er veel vraag naar bedrijfsgrond in Kaatsheuvel. Buurtcomité Zuidhollandsedijk verzette zich de afgelopen jaren fel tegen Kets West II. Het terrein zou het open landschap aantasten, en ook voor veel extra (vracht)verkeer zorgen. Nu het plan is aangepast, wordt het verzet voorlopig gestaakt. Wanneer de aanleg van Kets West II start, is nog onbekend. Dat hangt ook af van eventuele juridische procedures.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster