Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 07, 2009

170 miljoen in woningbouw

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - De woningcorporaties Casade Woondiensten en Slagenland Wonen investeren dit en volgend jaar 170 miljoen euro in nieuwbouwprojecten en woningrenovatie.

Ze werken daarbij nauw samen met de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. De vier partijen zetten daartoe gisteren hun handtekening onder de overeenkomst 'Bouwen in tijden van recessie'. De bedoeling is de woningproductie en de werkgelegenheid te bevorderen.

Casade en Slagenland Wonen willen dit en volgend jaar twintig nieuwbouwprojecten met in totaal 660 woningen in uitvoering nemen. Daarnaast nemen ze vier renovatieprojecten onderhanden. Het totale pakket is goed voor duizend manjaren aan directe werkgelegenheid. De corporaties willen het werk zoveel mogelijk gunnen aan regionale bouwers en bouwbedrijven die met regionale onderaannemers werken. Ze proberen subsidies los te weken bij de provincie.

Het is nu aan de gemeenten om de bestemmingsplannen snel in orde te maken. Ze komen ook met geld over de brug. Waalwijk trekt 350.000 euro uit (de raad moet daarmee nog akkoord gaan) en Loon op Zand ruim 143.000 euro.

De verantwoordelijke wethouders Henk Heuverling (Waalwijk) en Jacques Broeders (Loon op Zand) zijn blij met het initiatief van de twee woningcorporaties. Volgens hen snijdt het mes aan twee kanten: de werkgelegenheid is er mee gediend en het tekort aan sociale woningen wordt teruggedrongen.

Broeders zei bij de ondertekening van de overeenkomst het ook belangrijk te vinden dat de macht van projectontwikkelaars nu doorbroken kan worden. Dat scheelt volgens hem een hoop geld en bovendien kan er nu beter ingespeeld worden op de behoefte en wensen. "Ontwikkelaars kijken daar niet naar. Die bouwen wat ze zelf willen en de woonconsument moet maar slikken wat zij aanbieden."

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Sjaak Koolen