Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 15, 2009

Makelaar strijdt tegen verhuizing



KAATSHEUVEL Wout de Bie van Makelaarskantoor Woonkenners.nl is boos op de gemeente Loon op Zand. Hij moet met zijn kantoor uit het pand aan de Rechtvaart 2 in Kaatsheuvel. Na herhaaldelijke verzoeken wil de gemeente het bestemmingsplan Rechtvaart niet aanpassen, zodat de makelaar na amper een jaar weer op zoek moet naar een ander onderkomen.

In de buurt zijn plannen voor een handtekeningenactie voor behoud van het kantoor aan de Rechtvaart. Voor de komst van Woonkenners.nl stond het pand jarenlang leeg, met alle overlast vandien.

Op het perceel zit de bestemming bedrijfsdoeleinden. „Dat houdt in dat er wel 140 mensen mogen werken met alle parkeeroverlast van dien, maar dat een klein kantoortje voor drie personen niet mag”, stelt De Bie. Volgens de makelaar is er in 2006 een voorbereidingsbesluit uitgewerkt om het bestemmingsplan aan te passen, maar is dit stuk ‘ergens in de la verdwenen.’

Achter het makelaarskantoor aan de Rechtvaart 2 staat al geruime tijd een fabriek leeg. De Bie is met diverse potentiële huurders bezig geweest, maar die zijn volgens hem afgehaakt omdat de gemeente de zaak bewust zou traineren. „Van wethouder Hans Waijers (CDA red.) moest ik maar in het Bruisend Dorpshart of in ’t Hoefijzer nabij de Europalaan iets gaan huren. Maar de huidige locatie is uitermate geschikt”, aldus De Bie. Hij vindt dat de gemeente met twee maten meet. Hij noemt zo zeven bedrijven op wiens activiteiten in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan.

Het bezwaar van de makelaar is onlangs door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard. Hij overweegt nog wel in hoger beroep te gaan. Ook gaat De Bie de raadsleden in Loon op Zand een brief sturen, waarin hij zijn problemen uiteenzet. Hij heeft het idee dat niet het voltallige college en zeker de gemeenteraad niet op de hoogte is van zijn problemen, „Misschien kan in bij de gemeenteraad meer bereiken dat bij dit college.”, verzucht hij.
Veel buurtbewoners zien de makelaar graag blijven. In het verleden was er nogal wat overlast rond het leegstaande bedrijfspand. Zo werd brand gesticht, en hingen er vaak jongeren rond.

Uit de Woonvisie van Loon op Zand blijkt overigens dat het terrein van de fabriek aan de Rechtvaart in beeld is voor de bouw van acht sociale koopwoningen voor starters.In een reaxtie laat wethouder Waijers weten de gerechtelijke uitspraak eerst intern te willen bespreken voor hij een reactie geeft.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kwestie makelaardij de Bie.
Het lijkt er sterk op dat het college er niet is om burgers te helpen maar om te dwarsbomen.Wat zou het toch heerlijk zijn als de huidige malloten na de verkiezingen in 2010 niet meer terugkeren!!

16 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Die zitten immers aan het pluche vastgeplakt!
En waar wil je zoveel inteligente kiezers vandaan halen(zie ook mijn bijdrage dorpshart!

16 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

het is een prachtig pand!
nu wordt het gebruikt.

16 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home