Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 12, 2009

Coalitie wil Dorpshart in stroomversnelling

KAATSHEUVEL De Loonse coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen en Lijst Loon op Zand willen dat de gemeenteraad nog voor de vakantie een besluit neemt over de plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De behandeling in de raad staat eigenlijk in september gepland.

Volgens CDA-fractievoorzitter Herman van Gulik moeten er ‘garen op de klos komen’, en moeten andere onderwerpen wijken voor de besluitvorming over het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. De biedingen van de ontwikkelaars moeten op 28 mei binnen zijn. Het college neemt dan begin juni een besluit welk bedrijf het miljoenenproject gegund wordt. Van Gulik hoopt dat marktpartijen met ideeën komen waardoor de kosten voor de gemeente lager uitvallen dan de 18,4 miljoen euro die begroot is.

Dit laatste ziet Peter Flohr (Pvda) zeker niet gebeuren. Hij denkt dat het bedrag eerder naar 22 miljoen zal gaan. De partij heeft nog tal van bezwaren tegen het plan. Ook GroenLinks twijfelt. Volgens de partij is tijdens eerdere bijeenkomsten van het Presidium uitgebreid stilgestaan op welk moment het Bruisend Dorpshart behandelt kan/moet worden. „Toen is weloverwogen besloten het Dorpshart in september te behandelen. Het is ons niet duidelijk wat er nu is veranderd”, stelt Cees van de Ven. Hij vindt het overigens goedkoop van Van Gulik om de oppositie te betichten van vertragingstactieken. Hij, (Van Gulik red. ) is zeker vergeten dat in maart vorig jaar toen het plan volledig in het slop zat en ook het CDA niet meer wist wat te beginnen door GroenLinks het voortouw is genomen met een open brief om de zaak weer vlot te trekken. Het is dus juist dankzij de oppositie dat de zaak nog verder is gekomen”.

Volgens de VVD staat de wijze waarop de gemeente Loon op Zand tot nu toe zonder gedegen financiële onderbouwing de aanbesteding is aangegaan ter discussie. „Als we op dit moment het project gunnen aan de meest voordelige aanbieder ontbreekt nog steeds een risicoparagraaf”, stelt de partij. „De coalitie lijkt dit tot nu toe te negeren.” De fractie zegt het project niet te willen stagneren, maar vindt dat sommige partijen nu wel heel makkelijk praten over de 18,4 miljoen. Vanavond wordt beslist wanneer het Dorpshart door de gemeenteraad behandeld wordt.

10 Comments:

Anonymous Jacky said...

Ik ben benieuwd wat er van het stuk over blijft in de kranten.

13 mei, 2009  
Anonymous Frans said...

Zoiets kan alleen maar in de gemeente Loon op Zand

13 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

schrap die parkeergarage!!!!!
dan wordt het ook goedkoper!!

13 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Parkeergarage schrappen kan niet gezien het feit van minimum aantal parkeerplekken voor woningen en voorzieningen. Of wil deze anoniem iedereen verplichten per fiets en ov te komen in ons "Hart".??
Eerder de parkeergarage op een andere plaats!!

13 mei, 2009  
Anonymous zanger barry said...

net of er mensen willen komen naar ons "Hart". er is geen kk te doen!

13 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Daar praat men wel over.

Maar deloonse kermis tergelijk met het pleinfestival. maar een suppermarkt in loon op zand die bijna niets heeft daar hoort menover te praten maar niet over dat geldverslindende project in kaatsheuvel.

13 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Deze site heeft aan de door U genomoemde onderwepen geschreven.

13 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Bouw halverwege Loon op Zand en Kaatsheuvel een complex met zalencentrum, evenementen- en sporthallen het is daar beter op zijn plaats mensen zijn mobieler , het centrum word er volgens mij niet bruisender op als dat op het marktplein komt, zeker niet in de zomermaanden als het verenigingsleven stil ligt.Als alles de bedoeling is geweest om een groter en mooier gemeentehuis en marktplein met kleinschalige horeca te krijgen dan kan het ook op een andere manier.

14 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Net als in Tilburg

HELEMALL NIET!!!!

14 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als alle plannen t.a.v het Bruisend Dorpshart doorgaan en dat zal wel want B en W en gemeenteraad willen dat waanzinnige plan er persé doordouwen dan hebben de burgers van de gemeente Loon op Zand in ieder geval als het debacle klaar is bewijzen genoeg in handen om eens fink af te rekenen met de veroorzakers van dat plan;dus B en W en gemeenteraad.

15 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home