Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 10, 2009

Bromfietser opgepakt na levensgevaarlijke rit

KAATSHEUVEL Een 19-jarige man uit Tilburg wordt poging tot doodslag ten laste gelegd nadat hij zaterdag levensgevaarlijke toeren op zijn brommer had uitgehaald op De Horst in Kaatsheuvel.
Hij reed met 90 kilometer per uur door de bebouwde kom nadat een motoragent hem een stopteken had gegeven. Hij vertoonde daarbij levensgevaarlijk rijgedrag, waarbij omstanders opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Tijdens de rit probeerde hij de motoragent van de weg te drukken. Hij schopte daarbij naar de motor om de agent ten val te brengen. Een getuige probeerde zijn weg te belemmeren door op de rijbaan te gaan staan. De verdachte reed echter met onverminderde snelheid op de man in, waardoor de getuige opzij moest springen. Met hulp van een politieauto lukte het om de verdachte op de N261 ter hoogte van Tilburg tot stoppen te dwingen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Hem wordt onder andere poging tot doodslag ten laste gelegd. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

deze halve zool die met een flinke vaart door de straten reed zal wel weer een taakstrafje krijgen van ... euh laten we zeggen 25 uurtjes

10 mei, 2009  
Anonymous Lennard Alink said...

Ik heb hem zien rijden en hij was inderdaad ontzettend gevaarlijk bezig. Reed tegen het verkeer in op de Europalaan bij de Efteling.

Ben blij dat ze hem te pakken hebben. En ik weet zeker dat dit geen taakstrafje wordt, daar is een poging tot doodslag te zwaar voor. Het is ook nog eens een misdrijf op grond van artikel 5 van de WegenverkeersWet.

10 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home