Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 09, 2009

Bedrijven De Hoogt vrezen afsluiting van 'Steenweg'

LOON OP ZAND - Een grote groep ondernemers op bedrijventerrein De Hoogt in Loon op Zand maakt zich zorgen over een afsluiting van de Hoge Steenweg ter hoogte van de N261. Dat blijkt uit een brief van Belangengroep De Hoogt. De Loonse oppositiepartijen VVD en PvdA zijn verontwaardigd dat het college ze niet op de hoogte heeft gebracht van deze brief die al eind januari is verzonden. "Na een lange zoektocht hebben we de brief van de belangengroep boven water kunnen halen", zegt Peter Flohr (PvdA). De afsluiting van de Hoge Steenweg maakt deel uit van de plannen voor de ombouw van de N261 tussen Waalwijk en Tilburg.

De kern Loon op Zand krijgt dan een nieuwe ontsluiting ten zuiden van het dorp. De belangengroep maakt in haar brief bezwaar tegen de afsluiting van de Hoge Steenweg, en spreekt haar voorkeur uit voor de aanleg van een viaduct met een aansluiting met de oude weg naar Kaatsheuvel. "De nieuwe weg over het industrieterrein is dan niet meer nodig. Verder ondervindt de Bergstraat geen last meer van zwaar vrachtverkeer en hoeven er geen onteigeningen plaats te vinden", stelt de belangengroep.

De huidige plannen vallen volgens de ondernemers alleen positief uit voor het verkeer van Loon op Zand naar Tilburg. "Het verkeer van Loon op Zand naar Kaatsheuvel en Waalwijk wordt echter geheel afgesloten. Iedereen zal flink om moeten rijden en tijd is geld."

Volgens Gerard Jacobs van Rüttchen Loon op Zand hebben de ondernemers nog geen enkele reactie ontvangen van het college zelf. "Sommige ondernemers vinden dat onbehoorlijk", stelt Jacobs. Hij hoopt alsnog iets van het college te vernemen.

Volgens de gemeente is er een gesprek geweest met twee ondernemers van De Hoogt waarin ze door een ambtenaar zijn bijgepraat. Toch zijn de oppositiepartijen verbolgen over het feit dat ze door het college niet de hoogte zijn gesteld van het standpunt van het ondernemerscollectief en dat het college zelf niet het initiatief voor een gesprek heeft genomen.

Bron Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

2 Comments:

Anonymous Frans said...

Het is geen Steenweg maar Hoge steenweg.

09 mei, 2009  
Blogger roofvogel said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

10 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home