Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 08, 2009

Gegarandeerde zorg voor bewoners ’t Vierspant

Convenant moet bezuinigingen in de zorg tegengaan.

Kaatsheuvel – Na een proefperiode van twee jaar hebben ouders van vier meervoudig gehandicapten jonge dames die in ’t Vierspant in Kaatsheuvel wonen, woensdag feestelijk een convenant gesloten met zorgaanbieder Prisma.

Het convenant bevat niet alleen een zorgovereenkomst maar ook een uitgebreide toekomstvisie. Zo is er zelfs vastgelegd dat het huidige huiskamereffect moet blijven en de kwaliteit van het eten ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

“We hebben veel hobbels moeten nemen om zo’n uitgebreid convenant te krijgen”, maar met deze overeenkomst is de zorg, ook als wij er niet meer zijn gegarandeerd”, stelt Martin Moolenschot (61). Hij is voorzitter van een stichting die als een raad van commissarissen erop moet toezien dat het convenant nageleefd wordt. “We zullen elk jaar met Prisma in dialoog gaan en om te voorkomen dat er bezuinigd gaat worden zullen we het convenant streng bewaken”. Moolenschot benadrukt overigens, dat de onderhandelingen met Prisma in een prima sfeer zijn verlopen.

Volgens Leo Platschorre, directeur van Prisma komt het wel vaker voor dat een convenant met ouders gesloten wordt maar is deze bijzonder omdat het in detail is uitgewerkt.

Aan het convenant is twaalf jaar van voorbereiding aan vooraf gegaan. De ouders hebben het bouwplan aan het Brabanthof 11 zelf ontwikkeld en geheel naar eigen inzicht gebouwd. Rond de opening, twee jaar geleden stuitte de bouw op veel weestand van de buurtgenoten. Volgens Moolenschot zijn de bezwaarmakers van toen inmiddels verhuist en wonen de jongedames nu in een sprookjesachtige omgeving in het kleine wijkje achter Kempenland.

Brabants Dagblad: Auteur: Jan in 't Groen