Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 09, 2009

Manege denkt na over claim

KAATSHEUVEL - De Kaatsheuvelse manege Pullens dient mogelijk een forse schadeclaim in bij de gemeente Loon op Zand.

Volgens eigenaar Walter Pullens heeft zijn onderneming een financiële klap gekregen door de 'oneerlijke concurrentie van illegale paardenpensions, waar tegen nooit opgetreden is'. Pullens verwijt de gemeente nu via een omweg deze paardenhouderijen te willen legaliseren en dus te belonen voor slecht gedrag.

De gemeente wil een streep zetten onder de slepende discussie over de paardenhouderijen. Er moet een einde komen aan illegale situaties. Twee paardenpensions in Kaatsheuvel (Baan 42 en De Smulhoeve aan de Van Haestrechtstraat) zijn inmiddels aangeschreven, omdat hun activiteiten in strijd zijn met het bestemmingsplan. Maar de gemeente legt niet meteen een dwangsom op. De bedrijven krijgen acht maanden de tijd om de activiteiten via de officiële weg te legaliseren.

Volgens Pullens is het al een hele doorbraak dat de gemeente nu erkent dat de controle en handhaving in het verleden beter had gekund. Maar hij vindt dat de gemeente het boetekleed nog te weinig aantrekt. "Ze deed al die jaren niet te weinig, maar helemaal niets aan handhaving."

De professionele maneges zijn daar de dupe van, stelt Pullens. "Bij ons worden nu veel minder paarden gestald. Maneges moeten aan allerlei eisen voldoen. De illegale pensions niet, zijn dus goedkoper en zitten wel vol. Nu krijgen ze ook nog alle tijd om hun zaken gelegaliseerd te krijgen." Pullens overweegt daarom serieus een schadeclaim in te dienen voor 'gederfde inkomsten'

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Concurentie is goed voor ons consument. Feit dat de zogenaamde illegale pensions zoals Pullens dit zo noemt wel vol zitten met paarden, betekent dus dat hij te duur is. Pullens moet niet zeuren en de concurentie willen aangaan.

09 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Aan B en W en gemeenteraad.
Hoe zit het eigenlijk met handhaving.Waarom word er niet opgetreden tegen Dhr Pullens met zijn wekelijkse geluidsoverlast in zijn partytent en zijn de daarvoor benodigde vegunningen wel in orde.Als de politie gebeld word dan krijgen de omwoners te horen dat ze contact op moeten nemen met de gemeente!!

09 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

De VVD in de gemeente Loon op Zand hoort toch alle ondersnemers te steunen die op een eerlijke manier hun brood proberen te verdienen.Maar in Loon op Zand is de VVD wel heel erg selectief in het maken van keuzes aangaande ondernemers.Zie hun negatieve houding tegenover paardenpension de Smulhoeve en Kemmeren.

09 mei, 2009  
Anonymous Jacky Smit said...

@ anoniem,
Het beleid in het kader van de paardenhouderijen valt onder het totale ruimtelijke ordening beleid. Ruimtelijke ordening omvat een breed scala van facetten zoals onder andere milieu, woningbouw, geluid, water, bestemming etc. In de diverse beleid- en uitvoeringsstukken wordt een en ander verder vormgegeven zoals in bijvoorbeeld afzonderlijke nota’s en in structuur bestemmingsplannen waarin dan (in het kader van de ruimtelijke ordening) afwegingen gemaakt moeten worden tussen diverse belangen.

Uiteraard kijkt de VVD positief aan tegen ondernemerschap, maar zeker ook tegen gelijkwaardigheid, een van de pijlers van het Liberalisme. Wij (VVD fractie Loon op Zand) vinden het discutabel en niet uit te leggen dat burgers dakkapellen, schuurtjes, erf afscheiding ed. moeten verwijderen om dat deze niet toelaatbaar zijn binnen het bestemmingsplan. Of dat bedrijfsvoeringen (al of niet huisgebonden) niet worden toegelaten of beëindigd moeten worden, omdat zij niet toelaatbaar (of inpasbaar) zijn binnen het bestemmingsplan. Terwijl daarnaast al jaren paardenhouderijen worden geëxploiteerd welke ook in strijd zijn met het bestemmingsplan.

Dat er (te) veel regels zijn, zijn wij ook van mening, maar de regels die er zijn moeten voor iedereen op een gelijkwaardige manier worden toegepast of uitgelegd. Los van het feit of je het nu wel of niet eens bent met die regel (of wet). Dus handhaven. Met name hierop hebben wij steeds gehamerd en dit is ook breed gedragen door de raad naar voren gebracht bij de behandeling van de Nota Paardenhouderijen.

Bij de behandeling van de nota hebben wij altijd gesproken in de algemeenheid van het beleid en bijbehorende raakvlakken, zowel in het verleden als naar de toekomst toe en niet gesproken over specifieke gevallen.

De VVD fractie,gaat ervanuit hiermee voldoende te hebben gereageerd.

11 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Breed gedragen door de raad???
De VVD was de enige partij die zich echt druk gemaakt heeft om de nota paardenhouderijen in de commissievergaderingen en tijdens de raadsvergadering.Alle andere partijen waren blij dat alles achter de rug was en hoorde je nadat de nota was aangenomen niet meer;uitgezonderd de VVD.Dat geeft te denken!

11 mei, 2009  
Anonymous Anoniem said...

@ anoniem
goed lezen: "
Dus handhaven. Met name hierop hebben wij steeds gehamerd en dit is ook breed gedragen door de raad naar voren gebracht bij de behandeling van de Nota Paardenhouderijen."
mvg
anoniem

11 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home