Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 11, 2009

DESK klimt nog net naar zesde plaats

KAATSHEUVEL - Tijdens de rust dachten de spelers van DESK dat Kees van Loon gek was geworden.

Als bijna nooit tevoren ging hij tekeer tegen de voetballers. De coach wilde per se zesde worden en hij vond dat zijn elftal wat goed te maken had bij het thuispubliek. Het paardenmiddel werkte, want DESK zette Papendrecht na rust opzij (2-0) en klom inderdaad op naar de zesde plaats in de eindrangschikking.

Handen schudden, kussen. Kees van Loon werd vanaf half vijf bedolven onder de felicitaties. "Het was een krakkemikkig seizoen, niet het leukste dat ik meemaakte tot nu toe, zal ik maar zeggen. Op de eerste plaats natuurlijk door het overlijden van twee echte clubmensen en ook door de vele blessures. Zonder iemand tekort te doen, maar met een voltallige groep hadden we beslist om een paar posities hoger mee kunnen spelen. Dus al met al mogen we tevreden zijn met die zesde plaats. Maar dat het anders moet, is duidelijk."

Van Loon wil een omslag met DESK bewerkstelligen. Meer dynamische spelers, meer toegespitst op het pure voetbal. "Kwantitatief gaan we er op achteruit, want de selectie wordt ingekrompen van 24 tot 21 spelers. Kwalitatief proberen we echter stappen voorwaarts maken. Het duurt niet te lang meer voordat we met namen naar buiten komen. Je moet daarbij denken aan spelers uit de beloftenteams van betaalde clubs en topamateurs."

Van de huidige groep zetten Robert Fuchs en Roel Willemse een punt achter hun carrière. Stefan Scholten, Jody Klerks, Emile Aalbers, Jeffrey Ramstijn en Gert van Oudenallen zoeken hun heil elders.

Het beste bewaarde DESK gistermiddag dus voor het laatst. Na de preek van Van Loon toonde de thuisclub in de tweede helft meer daadkracht en initiatieven. Invaller Michiel Smulders schoot bij zijn eerste balcontact de 1-0 binnen. Jelle Hakkert, die na vier duels schorsing weer van de partij was, legde met het hoofd de 2-0 eindstand vast. "Gezien de kansen hadden we met ruimere cijfers kunnen winnen, maar laat ik niet te kritisch worden. Een volle kantine, biertje erbij en straks komt Meerssen ook nog langs." Eind goed, al goed dus voor de voetballers en technische staf van DESK.

Bron: Brabants Dagblad

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Er komen spelers van de beloften van Rkc naar Desk. Volgens insiders 4 man.

11 mei, 2009  
Anonymous frans said...

Die spelers komen echt niet voot niks.

11 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home