Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 10, 2009

Gehuwdenbal in De Moer slaat aan.

Evenement mogelijk terug op kalender van ‘t Maoske

Terwijl buiten de terrassen vol zitten en de eerste ooievaar neerstrijkt in De Moer wachten op deze zonnige Moederdag Jantje Jacobs (alias de Klepperkoning) en zijn vrouw Rina binnen Partycentrum ’t Maoske in De Moer de gasten op voor het gehuwdenbal. Het evenement is georganiseerd ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de horecagelegenheid.

“Mijn vrouw en ik hebben vanaf 1986 vijftien jaar elke zondag het gehuwdenbal verzorgd”, aldus Jacobs, die grote bekendheid verwierf als de zingende diskjockey en zelfs bij Radio Veronica te gast was. Op een groot scherm draait een film uit 1986. “Er zijn heel wat stelletjes uit voortgekomen”, vertelt Jacobs. Jos de Bie, van ’t Maoske knikt bevestigend. “Het mooie is dat ze hier ook hun trouwfeest hebben gehouden”.

Ook Franka van Boxtel (81) heeft haar Henk tijdens een gehuwdenbal in ’t Maoske ontmoet. “We gingen elke zondag hier naar toe. We hadden zelfs onze vaste plaats”. Volgens haar moet het gehuwdenbal terugkomen. De toezegging van De Bie, om te bekijken om evenement een keer per maand op de kalender te zetten wordt met groot applaus ontvangen.

“Dansen kan ik niet meer, ik kom alleen maar kijken en bijpraten”, zegt Kaatsheuvelnaar Cor Netten (75). De bezoekers komen uit de hele omgeving. Aan alle tafeltjes worden herinneringen uitgewisseld. De dansmiddag wordt één grote reünie.

“Wij moesten kiezen: of te voet naar Elshout lopen of gaan dansen. We hebben voor het laatste gekozen”, vertelt André van Riel. Hij wil graag de Engelse wals dansen. “Die kun jij allang niet meer”, zegt zijn vrouw Annie. Op de dansvloer bewijst hij echter het tegendeel.

Het danspaar Louis en Agata Blonk uit Waalwijk oogst veel waardering. Agata danst in haar rolstoel gewoon met de valide dansers mee. “Ik ben eraan verslaafd. Donderdag naar Linedancen, vrijdag zaterdag en zondag lekker vrij dansen tussen de valide mensen”, klinkt het vrolijk.

“De jeugd van toen”, weduwe Tiny van de Wouw (72) uit Kaatsheuvel, zit met haar twee zussen aan een tafeltje te genieten. Ze heeft het zo gepland dat ze op Moederdag toch een leuk uitje heeft. “Vanavond komen nog twee kinderen op bezoek, de rest is vanochtend al geweest”.

Kaatsheuvelnaar Ad van Ree (70) is met zijn vrouw speciaal van de camping uit Bladel teruggekomen. “We hadden dit voor geen goud willen missen want we horen zelfs nog bij de oprichters.”Vol trots vertelt hij dat hij met Tonny van Wanrooy Jantje Jacobs destijds heeft aanbevolen bij Jos de Bie. “En daar hebben we nooit spijt van gehad”.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Goed initiatief, wij zullen er volgende keer zeker bij zijn het lijkt me kei gezellig

16 mei, 2009  

Een reactie posten

<< Home