Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juni 07, 2009

Bruisend Dorpshart nadert ontknoping

Kaatsheuvel – De aanbesteding van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel komt deze week in een beslissend stadium.

Volgens de gemeente moeten alle offertes en plannen van projectontwikkelaars en bouwers nu binnen zijn bij de Brinkgroep. Deze week zal het college het besluit nemen aan wie het project gegund wordt.

De grote vraag die voor ligt, is wat de gemeente er zelf aan bij moet gaan dragen. Blijft het bij de oorspronkelijke 12 miljoen, wordt het 18,2 miljoen, of misschien zelfs meer.

Volgens het CDA (bij monde van fractievoorzitter Herman van Gulik) zal het Bruisend Dorpshart de burger geen cent extra kosten. Zeker geen verhoging van OZB om het project te kunnen realiseren.

In de kadernota heeft het college voorgesteld de OZB voor volgend jaar met 7% extra te verhogen. De meevaller van de riolering van de Sweensstraat zal niet gecompenseerd worden dus de verhoging blijft staan. In diezelfde kadernota is nog geen verhoging van lasten opgenomen voor het Bruisend Dorshart. Als we het CDA moeten geloven, dan blijft dat dus zo.

In elk geval zullen we binnen nu en enkele weken weten, of het project doorgaat of dat een projectontwikkelaar met een nieuwe variant komt. En niet onbelangrijk: wat het de burger gaat kosten.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

hahahaha, nu is het ineens wat het de burger gaat kosten.
Wat een onzin, in het verleden hebben daar nooit over gesproken. Het dorpshart kon niet op volgens Waijers en nu ineens "wat het de burger gaat kosten". Kom op zeg wat een circus, of moet ik zeggen "welkom in het sprookje van kaatsheuvel"

08 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home