Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 05, 2009

“Dorpshart impuls voor werkgelegenheid”

“Gedeputeerde Paul Rüpp achter plannen Loon op Zand

Kaatsheuvel – “De plannen voor het Bruisend Dorpshart moet zeker in deze tijd doorgaan. Het ambitieus project kan de werkgelegenheid een flinke impuls geven”. Dat zei gedeputeerde Paul Rüpp (CDA, Openbare ruimte) gisteren tijdens een werkbezoek aan Loon op Zand.

Volgens de gedeputeerde moeten de plannen zeker niet later starten. “De gemeente Loon op Zand zet hierdoor een grote stap vooruit”. Rüpp wil met zijn collega’s gaan onderzoeken of de provincie de plannen kan onderstenen. “Niet door subsidies, maar door het verstrekken van garantiestellingen. Aan die Lange Leegte hiervoor, daarmee doelend op het stadion van Veendam (red), moet snel iets gedaan worden”. Ook wil de gedeputeerde zich sterk maken voor het bouwplan aan de Sweensstraat.

Normaliter moet een gemeente eerst inbreidinglocaties aanwijzen. “Maar in Loon op Zand staat achter elk huis wel een schuurtje of fabriekje en liggen de eigendomsverhoudingen moeilijk”, aldus Rüpp die toezegde te bekijken of het bouwplan aan de Sweensstraat niet naar voren t gehaald kan worden. Loon op Zand heeft volgens hem slechts 43% van de capaciteit gebouwd. “De gemeente heeft plannen en ik wil bekijken of er schuifruimte is waardoor de bouw van de Sweensstraat eerder kan starten”.

Rüpp ging ook nog in op de ombouw van de N261. We moeten afwachten wat er met de mall gaat gebeuren maar wethouder Jacques Broeders moet snel een afspraak maken met collega Cora van Nieuwehuizen. “Misschien kunnen de specifieke wensen van Loon op Zand binnen de MER alsnog meegenomen worden”.

Waarnemend burgemeester Wim Luyendijk toonde zich tevreden na het gesprek met de deputeerde: “We zijn blij dat we onze projecten serieus onder de aandacht hebben kunnen brengen van de provincie. We willen ons niet rijk rekenen maar op provinciaal niveau respect afdwingen”. Gezien de uitspraak van de gedeputeerde: “een volk wat bouwt, bouwt aan zijn toekomst”, is dat gelukt.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

weer iemand die zich met het dorpshart gaat bemoeien en die zaken die hij aanhaalt zoals garantstellingen e.d. hebben onze wethouders en raadsleden daar niet aan gedacht, geen wonder dat alles zo lang duurt ze begrijpen volgens mij zelf niet meer waar ze mee bezig zijn en zijn dus blij dat iemand hun komt vertellen dat het snel moet en waar ze de garantstellingen kunnen halen, ook prtaat die over werkgelegenheid, die zal dan door de burger weer betaald moeten worden vrees ik. Maar ja, ze hebben weer iets nieuws om over te praten, het blijven een stelletje amateurs

05 juni, 2009  

Een reactie posten

<< Home