Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, augustus 27, 2009

Persbericht: Asbest in Krammentrekker Kaatsheuvel

Maandag 17 augustus is er aanvullend onderzoek verricht in de Krammentrekker in Kaatsheuvel. De resultaten van dit onderzoek zijn nu bekend. Deze resultaten wijzen uit dat er in het plantsoen aan de Krammentrekker met de hekken er om heen op 1 plek in de grond asbest is gevonden. Het gaat in dit geval om hechtgebonden asbest.

Bij asbest wordt onderscheid gemaakt tussen hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest. Dit onderscheid is van belang omdat het iets zegt over de kans dat asbestvezels in de lucht komen.Bij hechtgebonden asbest zitten de vezels vast in het materiaal en kunnen niet zomaar in de lucht komen. De risico’s van asbest worden veroorzaakt door het vrijkomen van losse vezels, die ingeademd kunnen worden. In dit geval is de kans dat er losse vezels zijn vrijgekomen en u deze heeft ingeademd zeer klein. Er zijn dan ook geen gezondheidsrisico’s te verwachten. In de andere plantsoenen is geen asbest gevonden.

Het asbest is uit de oppervlakte verwijderd. De gemeente gaat onderzoeken of saneren nodig is. De bewoners van deze straat zijn per brief geïnformeerd. Zodra er meer informatie is, zal de gemeente dit bekend maken.