Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 18, 2009

Actie tegen ‘obstakels’ in winkelstraat

Kaatsheuvel – Het vele autoverkeer in de Hoofdstraat en Peperstraat in Kaatsheuvel baart de gemeente Loon op Zand zorgen. Datzelfde geldt nog steeds voor de vele obstakels op trottoirs, zoals slordig geparkeerde fietsen en uitstallingen van winkels. De gemeente gaat nu een nieuwe poging wagen om iets aan deze situatie in het winkelgebied te doen. Wet houder Wim Aussems wil met de winkeliers tot een goede oplossing komen. “We krijgen hier nogal eens klachten over”, stelt Aussems. “Vooral voor mensen met rollators en rolstoelen levert het problemen op als winkels allerlei spullen op de stoep gestald hebben”.

Ook wordt onderzoek gedaan naar het verkeersluw maken van de Hoofdstraat en Peperstraat. Nu geldt eenrichtingsverkeer. Als het Marktplein op de schop gaat verhuist de weekmarkt naar de Hoofdstraat en Peperstraat. Een deel van de straten moet dan op vrijdag worden afgesloten voor verkeer. “Een mooie test”, aldus Aussems.