Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 17, 2009

Efteling pakt parkeren aan

De Efteling wil het grote parkeerterrein bij het attractiepark flink uitbreiden. Zo moet een einde komen aan de parkeeroverlast bij met name de Horst in Kaatsheuvel.

Deze weg staat nu op ‘topdagen’ vol auto’s van parkgangers.
Het attractiepark mikt op een uitbreiding van zo’n achthonderd parkeerplaatsen. Bij drukke dagen zetten bezoekers nu bij de Horst. De weg staat hierdoor vaak vol met auto’s. De grote parkeerplaats biedt nu plek aan 5000 auto’s. Op topdagen wordt nu een extra terrein (vak K) opengesteld, waar nog eens 500 wagens kunnen staan. Maar ook dat blijkt vaak onvoldoende.

In 2005 hebben de gemeente en de Efteling afspraken gemaakt dat in ‘noodgevallen’ de bezoekers naar de Horst gedirigeerd mogen worden. Maar dit zou incidenteel, (niet meer dan drie dagen per jaar) mogen gebeuren. Door het grote aantal bezoekers blijkt nu een toch een structurele oplossing nodig. De Efteling mil nu vak K uitbreiden met 800 parkeerplaatsen. Dat zou de Horst flink ontlasten.

“Het aantal parkeerplaatsen en de locatie staan nog niet precies vast. Daar is nog studie voor nodig”, aldus een woordvoerster van de Efteling. Het streven is om voor het nieuwe zomerseizoen van 2010 de parkeerruimte uitgebreid te hebben.

7 Comments:

Anonymous Jacky Smit said...

In het convenant wat op 1 sept 2005 is ondertekend tussen gemeentebestuur en directie Efteling, staat ook nog vermeld dat het dan aan te leggen parkeerterrein dezelfde "uitraling"= gras/groen dient te hebben als het andere noodparkeerterrein vak K, inpasbaar tussen de andere aangrenzende weilanden.
Daarbij staat ook nog geschreven dat de gemeente Loon op Zand voortvarend medewerking verleent aan de realisatie van zo'n parkeerterrein.

17 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

WA IS HET TOCH EEN GERUSTSTELLING DAT ER MENSEN ZIJN IN ONZE GEMEENTE DIE ZO BETROKKEN ZIJN EN ZOVEEL WETEN, MAAR HET IS ALLEEN JAMMER DAT ZE ER ZO GOED VOOR BETAALD WORD

18 september, 2009  
Blogger roofvogel said...

Een Raadslid in de Gemeenten Loon op Zand is nog geen Bankdirecteur hoor !! De Wethouders worden goed betaald die zouden al die bijbanen wel behoren op te schorten ! Maar nu over het Parkeer terrein: Hopelijk zorgd De "Efteling " er voor dat het uitgebreide vak K na Efteling bezoek niet wordt afgevloeid via Kinkepolder of Eftelingsestraat en dat er ook parkeergeld wordt gevraagd ! Ook zou het iedeaal zijn als metteen met de reconstructie van de N261 De Europalaan zodanig wordt aangepast met desnoods rijstrook signalering om in de ochtend 3 rijstroken naar de Eftelijng + Kaatsheuvel zuid en Dongen te dirigeren en ''s avonds omgekeerd !
En is er in het verleden geen sprake geweest om een gedeelte van het huidige parkeerterrein te voorzien van parkeerdekken ?? Mits niet te hoog kan dit natuurlijk een aardige ruimtebesparing opleveren ! Mocht dit totaal onmogelijk blijken dan zou een verdere groenvoorziening met Ha(a)g(en) en Bomen op K een aangename aankleding zijn van de omgeving

18 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Laat ze het parkeren ook is goedkoper maken want is toch veelste duur vindt je het gek dat de mensen in en om woonwijken gaan zetten.

18 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

gedeelte van Vak K staat vol met bomen. die moeten ook eerst weg

19 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het gaat niet alleen over het gemeenteraadslid zijn maar ook over de bijbaantjes en party,s en uitnodigingen zonder entree plus gratis drank.
En wat denk je van de avonden na afloop van de gemeenteraads en comissievergaderingen dan moeten de gemeentebodes echt werken.
Als je wilt kan ik ook een ex gemeenteraadslid aan het woord laten,je roept maar.

21 september, 2009  
Anonymous j b said...

Persoonlijke aanvallen op personen zijn niet toegestaan.
@ anoniem je gaat wel erg ver en hier wordt met 2 maten gemeten lijkt ons.

22 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home