Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, september 14, 2009

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

KAATSHEUVEL: Een 28-jarige man uit Kaatsheuvel reed zondagavond 13 september dronken op de fiets. De man was rond 20.00 uur in beschonken toestand tegen twee geparkeerde auto's gebotst op Hoofdstraat. De gedupeerden waren er achteraan gegaan. Ze hielden de man vast totdat de politie gearriveerd was. Zijn arrestatie en een ademanalyse volgden. De uitslag bedroeg 930 ug/l. Tegen hem is eveneens proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.

5 Comments:

Anonymous mien said...

HAHAHHAhAh op een fiets! nog NOOIT van gehoord dat je daar een bekeuring voor krijgt sjongejonge

15 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als bestuurder mag je niet dronken de weg op gaan. Dan had hij maar niet tegen auto's aan moeten rijden, op zich is dat al een bekeuring waard ook al was hij nuchter geweest.

15 september, 2009  
Blogger roofvogel said...

Dat is al jaren zo ...alleen als het niet te erg opvalt zien ze het wel door de vingers is mijn ervaring (2x) echter Hier was schade aangericht en sprake van "vluchtmisdrijf"(lees artikel)
Als betrokkene een rijbewijs heeft is het zelfs mogelijk dat dit hem ontnomen wordt !

15 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Toch is het raar dat ze je rijbewijs af kunnen pakken als je beschonken op de fiets zit. Iemand met een rijbewijs kan dus zwaarder gestraft worden dan iemand zonder. Dat zou niet mogen.
En waarom zou iemand die teveel gedronken heeft straks nog gaan fietsen in plaats van met de auto naar huis als de gevolgen van beide hetzelfde kunnen zijn: boete en inleveren van het rijbewijs.

Dat je voor de schade opdraait lijkt me niet meer dan logisch. Misschien een boete voor openbare dronkenschap, of extra vanwege het vluchten, maar laat het daarbij...

16 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

foutje roofvogel

alleen je rijbewijs kan worden ingenomen als met een voertuig bestuurd waar dat voor nodig is.
dus op de fiets dronken kan nooit je rijbewijs kosten

peter

16 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home