Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 12, 2009

Efteling ontvangt 100 miljoenste bezoeker


KAATSHEUVEL – Rond 10 uur staat directeur Bart de Boer wat zenuwachtig om zich heen te kijken. Vier dames uit Oud- en Hoogkarspel komen zingend binnen. De vier zijn al vanaf de kleuterschool vriendinnen. “We hadden zeker verwacht dat we in de prijzen zouden vallen”, zegt Liesbeth van den Hoven (50).

Ondanks de tegenvaller willen de dames er toch een leuke dag van maken. Rond 10.30 komt het grote moment dichterbij. “Het kan nu elk moment gebeuren”, roept De Boer tegen de massaal uitgerukte pers. Een paar minuten later slaakt Roodkapje een kreet. Het is zover. Het kaartje van Maria Kling (66) uit Nistelrode is het honderd miljoenste dat gescand word.

Als de nietsvermoedende vrouw, die samen met haar man Wim met hun twee kinderen en partner en vier kleinkinderen, het park binnenstapt, wordt ze overweldigd door alle aandacht. “Ik heb geen idee wat me overkomt, maar het voelt wel lekker”, klinkt het gelukkig. Voorafgegaan door twee fanfares gaat de familie in een koets naar de Brink waar de rode loper uitligt en een heuse taart en champagne klaarstaat. “Het overkomt me niet elke dag ik al zo vroeg aan de champagne sta”, zegt Wim nuchter.

De familie wordt toegesproken door De Boer: “ Honderd miljoen. Dat is zes keer Nederland! En dit jaar gaan we de vier miljoen bezoekers halen”, zegt hij trots. Als cadeau krijgt de familie een driedaags Viparrangement voor het nieuwe bungalowpark. Natuurlijk met gratis toegang tot het park. Na alle plichtplegingen gaat de familie genieten van hun jaarlijks uitstapje naar de Efteling.
DVS Katwijk gaat voorop in de parade naar De Brink