Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 09, 2009

Feestelijk openingsweekend voor brandweer in Loon op Zand

De nieuwe locatie aan De Hoogt in Loon op Zand is al even in gebruik, maar op 19 september wordt de nieuwe kazerne van de Brandweer in Loon op Zand officieel geopend door wnd. burgemeester Wim Luijendijk. Op zondag 20 september volgt de open dag, waar iedereen welkom is.

Nieuwe kazerne
De oude kazerne in Loon op Zand voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het nieuwe pand is voorzien van moderne faciliteiten en een functioneel interieur wat voldoet aan alle Arbo-normen. De vrijwilligers hebben met de nieuwe kazerne de beschikking over een veilige werkomgeving met alle faciliteiten om het werk goed te doen. Juist bij de brandweer is dat natuurlijk belangrijk, want elke seconde
telt.

Gloednieuwe tankautospuit
Het nieuwe onderkomen herbergt een gloednieuwe tankautospuit. Dit basisvoertuig, met een watertank van maar liefst 2000 liter wordt niet alleen ingezet bij branden, maar ook bij het verlenen van hulp. Daarnaast is er een Personeel Materieelwagen aanwezig. Dit vierwiel aangedreven voertuig wordt bij bosbranden als verkenningseenheid ingezet en dient als personenvervoer voor cursussen en trainingen.
Officiƫle opening Voor de opening op zaterdag 19 september heeft de brandweer tal van relaties uitgenodigd. Wnd. burgemeester Luijendijk verricht om 15:00 uur de openingshandelingen. Diverse sprekers geven deze middag meer toelichting op het ontwerp van de nieuwe kazerne en aansluitend wordt de nieuwe tankautospuit officieel aan de brandweer van Loon op Zand overgedragen.

Open dag
De open dag op zondag 20 september heeft een feestelijk karakter. Iedereen is vanaf 12:00 uur welkom. Een bezoek aan deze open dag zal voor iedereen, van jong tot oud, de moeite waard worden. De Loonse brandweermannen en -vrouwen tonen aan de hand van een aantal indrukwekkende demonstraties hoe zij zich dagelijks inzetten tijdens branden, verkeersongelukken en andere calamiteiten. De kazerne is tijdens de open dag ook van binnen te bezichtigen. Er wordt uitleg gegeven over de kazerne en het werk van de brandweer. De bezoekers krijgen ook de gelegenheid de verschillende voertuigen en andere materialen van de brandweer te bekijken. De open dag duurt tot 17:00 uur.

Officiƫle opening (op uitnodiging): zaterdag 19 september, 15:00 uur - 18:00 uur. Open dag: zondag 20 september, 12:00 uur - 17:00 uur Adres: de Hoogt 20, Loon op Zand.