Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 11, 2009

Leegloop in Loonse gemeenteraad

KAATSHEUVEL De gemeenteraad van Loon op Zand krijgt na de verkiezingen in maart 2010 veel nieuwe gezichten en vers bloed. Acht van de negentien raadsleden én twee wethouders hebben nu al aangegeven niet meer terug te keren na de gemeenteraadsverkiezingen. Vooral bij de grootste coalitiepartijen Gemeentebelangen en CDA is er een flinke wisseling van de wacht.

Bij de grootste fractie, Gemeentebelangen, hebben Leon van Boxtel, Ineke Wissink en Kees Span aangegeven niet meer terug te keren. Liesbeth Fox denkt nog na over haar positie. Zij neemt in het najaar een definitief besluit. Van Boxtel vertrekt niet helemaal uit de politiek. Hij wil actief blijven als burgercommissielid. Ineke Wissink vindt een periode van acht jaar meer dan voldoende. Het jongste raadslid Kees Span stopt vanwege zijn verhuizing naar Dongen. Volgens wethouder Jacques Broeders keert ook hij zoals de zaken er nu voorliggen niet terug. „Ik heb een klus aangenomen voor anderhalf jaar. Onder normale omstandigheden kom ik niet terug. Maar you never know. Als gemeentebelangen mij nodig heeft laat ik ze niet in de steek.” Wethouder Aussems wil in ieder geval graag door.

Bij coalitiepartij CDA keert wethouder Hans Waijers, net als fractievoorzitter Herman van Gulik niet terug. Ook Elly de Kort heeft aangegeven te willen stoppen. „Ik laat de partij niet in de steek, maar ik hoop dat ze voor mij een jonger iemand kunnen vinden.Bij de PvdA keren Sjaak Fijten (leeftijd) en Wim Meulesteen (te druk met zijn werk) niet terug. Ook fractievoorzitter Cees van de Ven van GroenLinks stopt. Hij wil wel achter de schermen politiek actief blijven.VVD’ers Jacky Smit en Corné van den Dries willen graag door in een nieuwe raadsperiode. Dat geldt ook voor Jan Brekelmans en wethouder Wil Ligtenberg van Lijst Loon op Zand.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

als al die zakkevullers nu eens gewoon nu al opstapte ,dan zo het veel leuker worden in kaatsheuvel,
en broeders voor de klas mag je preken , maar in de gemeente heb je er dus alleen een grote puinhoop van gemaakt , (zoiets valt onder de noemer matennaaiers
opstappen dus
en wayers , hoeveel heeft dat dood dorpshart al gekost
echt tijd voor vernieuwing dus

peter

11 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Als je een klus begint moet je het ook afwerken, niet is zo makkelijk om diegene die na jou komt de rotzooi op te laten ruimen, en dat het een puinhoop is dat weet iedereen, als Wil ligtenberg wil dan zal hij wel weer blijven er zijn achterdeuren genoeg in het gemeentehuis.

13 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Kees Span heeft zijn ouweheer een goede dienst bewezen mogen we wel stellen. Mag wel ruiken, maar niet stinken. Zal de reden van zijn vertrek zijn. Maar ook in Dongen kan er nog wel wat gebouwd worden.

14 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home