Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 13, 2009

“DESK vergeet te voetballen”

Kaatsheuvel – Hoewel Kees van Loon voor de wedstrijd DESK grote kansen toedichtte heeft het eerste elftal van DESK de thuiswedstrijd tegen SV Meerssen met 1-3 verloren.

De elf van Kees van Loon bleken niet opgewassen tegen het snelle positiespel van de Limburgers. In de eerste helft werden de Kaatsheuvelnaren bij vlagen gewoon overlopen. Toch kreeg DESK kansen. De grootste kans kreeg Jelle Hakkert in de 16e minuut. Hij kopte de bal tegen de paal.

Het overwicht van de Limburgers werd steeds groter. Toch was het scheidrechter Van der Meer uit Terneuzen die de gasten aan de 0-1 hielp. De bal raakte in de 24e minuut een elleboog van een speler van DESK in het strafschopgebied waarop de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Vriend en vijand waren het er overeens dat het aangeschoten hands was. Roy Andrieen benutte de open kans en opende de score: 0-1. Na het openingsdoelpunt werd het overwicht van de gasten nog groter. Vooral op het middenveld werden de Dessers overlopen waardoor de snelle spitsen Paul Odekerke met zijn opvallende schoenen en Michiel Pluim steeds vrij voor het doel van Rini Hoevenaar opdoken. Uiteindelijk resulteerde dit nog voor rust in de 0-2.

Na een donderspeech in de rust kwam er een gemotiveerder DESK uit de kleedkamer. Het kreeg zelfs een licht overwicht. Toch was de grootste kans in de 59e minuut voor de gasten: Odekerken zag zijn inzet voor open doel net naast gaan. Maar de kansen kwamen voor de thuisploeg. In de 59e minuut kopte Hakkert wederom op de paal en twee minuten later zag Niels Greven zijn schot net naast gaan. Twee minuten nadat Kees van Loon Thom van Santbergen gewisseld had voor Joost Willem Bink was het wel raak. De kopbal van Hakkert plofte via de rug van Sjors van Boxtel achter doelman Reichelt in het doel 2-1. DESK kreeg enkel nog kleine kansjes.

In de 81ste minuut legde volgens scheidrechter Van der Meer doelman Hoevenaar een speler van Meerssen op de rand van het strafschopgebied onderuit. De pingel werd door Odekerken feilloos ingeschoten. DESK kon niet veel meer inbrengen. De eindstand bleef na 93 minuten 1-3. In de bestuurskamer kwam de nederlaag hard aan: “Deze scheidsrechter is goed voor de vierde klasse”, was een veelgehoorde opmerking.

Ondanks de twijfel over de kwaliteiten van het arbitraire trio legde trainer van Loon de schuld bij zijn spelers: “Ze zijn vergeten dat de wedstrijd om half drie begon in plaats van om half vier”, reageerde hij bits. “We hebben in de eerste helft slap gespeeld, maar ik kan ze niet als een marionet aan een touwtje houden”, was zijn excuus. Volgens van Loon speelde zijn ploeg ongeïnspireerd en gingen de spelers geen duels aan. “Ze dekte een halve meter van de tegenstander”. Van Loon kon moest toch even kwijt dat vooral in de tweede helft DESK gedupeerd is door het arbitraire trio. “Sommige beslissingen waren niet te volgen”, aldus de oefenmeester.