Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 15, 2009

'Grote klap jeugdwerkloosheid moet nog komen'

DE LANGSTRAAT - De werkloosheid onder jongeren tot 27 jaar is in Midden-Langstraat in ruim een jaar tijd met 69 procent gestegen.

De drie gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand telden begin augustus samen 277 jeugdige werklozen. Een jaar eerder waren dat er nog 164. UWV Werkbedrijf verwacht de komende tijd een forse groei van de jeugdwerkloosheid.

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Laat die werkeloze jongeren verplicht werken als stagiair of vrijwilliger;en dat zoveel als mogelijk in bedrijven die bij hun genoten opleiding past.Als zij dat weigeren dan moet de uitkering maar ingetrokken worden ( 100%).Op die manier gaat vergaarde kennis in de nabije toekomst ook minder verloren.

15 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

daarom moeten ze de vut terug in het leven roepen en ouderen die al meer dan 40 jaar hebben gewerkt laten stoppen met werken zodat de jeugd aan de gang kan

15 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wat een boelshit laten werken als stagair.
waarom moet de jeugd voorniks gaan werken en al die ouwe zakken van 50 thuis op hun luien reet laten zitten.
Als bedrijven geen jongeren wilt aan nemen kan de jeugd daar niks aan doen.
Maar werken voor niks?
Doe dat dan ook lekker zelf en laat de jeugd met rust met die bull shit.

16 september, 2009  
Anonymous Jacky Smit said...

elke jongere tot 27 jaar krijgt al geen bijstand meer

16 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Het probleem is dat ze mensen met ervaring willen, maar om die ervaring op te doen, zullen ze toch echt ergens een kans moeten krijgen. Vaak wordt er in het begin van de carriere nogal wat gebaanhopt: jaartje hier, jaartje daar, twee jaar daar. Tegen de tijd dat ze dan 5 jaar ervaring hebben zijn ze jong en gewild op de arbeidsmarkt en komen hun startbanen weer vrij voor schoolverlaters. Nu blijft iedereen zitten waar hij zit, waardoor het verloopt stagneert. De jongeren zijn daarvan de dupe.

16 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

wat een discussie hebben jullie kinderen die een opleiding willen volgen volgens mij niet,Ik dus wel en Mijn zoon wil de bouw in al 65 bedrijven gebelt hij kan niet een komen want ze vragen ervaren werknemers en nie eens voor een bbl opleiding.Dus nie zeuren van laat de jeugd verplicht werken want ze komen nie eens aan werk.
De kinderen zijn verplicht tot der 18e jaar naar school maar ja werk is er nie en dan hebben ze hier in Nederland ook te veel Polen aan genomen,nie dat ik er een hekel aan heb maar Nederland moet is aan onze mensen denken.
De arbeidsmarkt ligt ook op zijn crisis dus nie zeuren de jeugd wil nie werken

17 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Nou dat heb ik dus ook wat zeuren ze dat de jeugd nie wil werken

18 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Onze jeugd is hangjeugd, onze jeugd zijn vechtersbazen en onze jeugd wil niet werken.
Waarom ken ik dan een groot aantal mensen die nu 40 jaar zijn en of die nu pensioen hebben en die nog nooit gewerkt hebben en maar op de jeugd zeiken.
Even ter verduidelijking ik zelf ben de 60 al gepasseerd
en wil en kan gelukkig nog werken
en dat wil de meeste jeugd ook
maar dan wel tegen een goede betaling en niet uitbuiten.

21 september, 2009  
Anonymous j b said...

::+U dient uw naam op te geven. ::::
waarom worden anonieme reacties geplaats?

22 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home