Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 17, 2009

Waar en wanneer mag op plein of parkeerterrein iets worden verkocht

Op 8 september 2009 heeft het college van Burgemeester en Wethouders het concept
Standplaatsenbeleid 2009 vastgesteld. Hierin staat waar, wanneer en op welke voorwaarden binnen de gemeente Loon op Zand een standplaats mag worden ingenomen. Standplaatsen zijn bijvoorbeeld viskramen die één of twee dagen per week op plein of parkeerterrein staan en ook ruitgraveerders, bloemen- en oliebollenkramen vallen onder het standplaatsenbeleid.
In het concept is ook vastgelegd wat wordt verstaan onder een vaste en incidentele standplaats en waar deze kunnen zijn. Daarnaast is in het beleid opgenomen wanneer een vergunning wordt verleend en welke regels aan de vergunning worden verbonden.
“Het is belangrijk dat de standplaats iets toevoegt aan het winkelconcept in dat gebied” geeft wethouder Wim Aussems (economische zaken) aan. “Dit onderwerp is afgestemd met de winkeliersvereniging. Dat betekent dat het ook door hen wordt gedragen. Iedereen weet nu waar hij/zij aan toe is.”
Er zijn vaste standplaatsen op het parkeerterrein bij De Hoofdpoort, parkeerterrein Gasthuisstraat (AH) en Paulus Potterplein Kaatsheuvel. In Loon op Zand zijn vaste standplaatsen bij het Looijershof en op het Oranjeplein. Over concept Standplaatsenbeleid 2009 kunnen zienswijzen worden ingediend tot 1 oktober 2009. De zienswijzen zullen door het college worden gebruikt om te komen tot een definitief beleid.
Vanaf 17 september t/m 1 oktober 2009 ligt het concept ter inzage in de emeentewinkel. U kunt het beleid inzien tijdens de openingstijden van de gemeentewinkel. Directe belanghebbenden hebben het concept ook gekregen.