Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 04, 2009

‘ Leugenbankje’ Kaatsheuvel is te klein

KAATSHEUVEL – Het was altijd drin­gen op het ‘ leugenbankje’ op de hoek van de Marktstraat en Hil­sestraat in Kaatsheuvel. Het groep­je vaste gasten had aan gespreks­stof geen gebrek, maar wel aan ruimte. „Niet iedereen kon zitten.
Wie te laat kwam, moest staan of op zijn fiets hangen”, vertelt Jozef deWaele. Om meer zitplaatsen te krijgen, werd zelf een klein wit plastic bankje naar de hoek ge­sjouwd. Maar de situatie was verre van ideaal.
Het probleem is nu opgelost. De gemeente kwam het ruimtegebrek ter ore, en heeft nu twee grote ‘leu­genbanken geplaatst.’ Ook zitten de mannen wat verder van de weg af dankzij extra bestrating. Dat praat wat makkelijker.
De vaste groep van zo’n acht man­nen (in de leeftijd tussen 58 en 76 jaar) is blij met de opknapbeurt van ‘ hun plek’, waar ze dagelijks te vinden zijn. „We zijn nog lang niet uitgepraat”, stelt Bertus van Wanrooij. Waar het allemaal over gaat? „ Over alles. Kaatsheuvelse roddels, sport, politiek, en het liefst over een ander. We hebben overal verstand van, of denken dat te hebben.” De meningen lopen vaak ver uiteen. „ Als we het alle­maal eens zijn, dan zijn we snel uitgepraat”, meent DeWaele.
Het plaatsen van het extra ‘leugen­bankje’ is in ieder geval niet onop­gemerkt gebleven. Wethouder Wil Ligtenberg ( Lijst Loon op Zand) kwam het bankje gisteren officieel openen, en sprak zelfs van een ‘his­torisch moment’. „Dit is nu hét voorbeeld van het wijkgericht wer­ken: inspelen op de wensen van bewoners. Niet te lang en veel over praten, maar gewoon actie on­dernemen. Dit zijn niet zomaar wat bankjes en stenen, maar een echte ontmoetingsplek.”

auteur: Michel Koster

4 Comments:

Anonymous dary said...

Dit vind ik prachtig!
Wel jammer dat ze dit voor ons (jeugd) nooit zouden doen !! :(

04 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

hang jeugd jage ze weg en hang ouderen motiveren ze alleen maar meer .
Slaat ook nergends op

04 september, 2009  
Anonymous dary said...

Dit vind ik prachtig!
Jammer dat ze dit voor ons (jeugd) NOOIT zouden doen! :(

05 september, 2009  
Anonymous Anoniem said...

dary kijk is bij de efteling vijver wat de jeugd heeft gehad

05 september, 2009  

Een reactie posten

<< Home