Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 27, 2009

Een stichting voor drie kerkdorpen

KAATSHEUVEL – De discussie over de toekomst van het Kaatsheuvelse carnaval is in volle gang. Oud-Prins Mari (van Heijst) d’n 1e van Turfstekerslaand (Kaatsheuel) lanceert nu een idee om het openbaar carnaval in de gemeente Loon op Zand te redden. Volgens hem zouden de stichtingen en organisaties, die het carnaval in Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer organiseren, moeten gaan samenwerken, of misschien zelfs opgaan in één organisatie.„Wellicht een brug te ver, maar het zou mooi zijn”. En het ideaal waarmee carnaval in de gemeente Loon op Zand begin jaren 70 begon, wordt dan alsnog bereikbaar: een optocht van Kaatsheuvel naar Loon op Zand. „Hopelijk kan dan ook gebruik gemaakt worden van de afrit De Moer”.
De Stichting Turfstekerslaand’94 (SST’94) maakte onlangs bekend al haar activiteiten voor het komende carnavalsfeest in Kaatsheuvel te staken vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Nu lijkt de carnavalsoptocht al wel gered, omdat de gezamenlijke carnavalsverenigingen in Kaatsheuvel de organisatie van de carnavalsoptocht over willen nemen.
Van Heijst mengt zich nu ook in de discussie over het carnaval in Kaatsheuvel. Hij stond als lid van 20 cc De Hoveniers aan de wieg van SST ‘94 en is de laatste drie jaren Prins van Turfstekerslaand geweest."Als ik dat niet gedaan had, was het doek misschien al drie jaar geleden gevallen.” De afgelopen jaren is de optocht door slechts enkele leden van de Raad van Elf georganiseerd. „Aan de verenigingen is herhaaldelijk gevraagd om de optochtcommissie te versterken of te ondersteunen. Echter steeds zonder resultaat. Nu de optocht weer op losse schroeven staat, wordt er gelukkig wel actie ondernomen”.
Volgens van Heijst moet misschien een compleet nieuw team de schouders onder SST zetten. Van Heijst zelf is door privéomstandigheden niet in de gelegenheid om er de schouders onder te zetten, maar hij daagt anderen uit om dit te doen. Het moet volgens hem mogelijk zijn om met een schone lei te kunnen beginnen.

1 Comments:

Blogger niels pulles said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

28 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home