Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, oktober 24, 2009

Quotum voor Efteling

Kaatsheuvel - Eerder deze week stelde in de commissie openbare ruimte Rolf Baarda van GroenLinks voor om de Efteling een quotum op te leggen. Het idee maakte veel los op de redacties, zoals bij Frans van Halder van redactie Waalwijk. Hij schreef er het volgende over:

Ja Jan, hier met Piet van de Efteling-entree. De 25.000-ste bezoeker is zojuist naar binnen gegaan. We zitten vol. Wil jij de ander 25.000 op de Maasroute en de Midden-Brabantweg om laten draaien en naar huis sturen?

In dit vak kom je van alles tegen. Van briljante tot stomme bedenksels, een hoop gebakken lucht of een enkele keer zelfs onwaarheden. Al die hersenspinsels hoor je met respect tot je te nemen en te verwerken tot een hapklare brok leesvoer. Of, zoals het zovaak is linea recta door te sturen naar het groot archief zoals wij onze prullenbak ook wel noemen. Een boeiend vak, dat zondermeer.

Gelukkig valt er ook regelmatig wat te lachen. Wat te denken van het GroenLinks-idee deze week voor het instellen van een bezoekers-quotum voor de Efteling. Daamee willen de Loon op Zandse linksen het alsmaar uitdijende verkeersprobleem rond het Kaatsheuvelse pretpark tackelen. Maar hoe in godsnaam had GroenLinks dat in de praktijk gedacht? “Sjan, we zitten vol stuur die andere 40.000 maar de duinen in. Waarschuw Giersbergen en de Roestelberg maar vast”.

Dan heb ik het nog niet eens over de vraag : wanneer zit de Efteling vol? Is dat wanneer Holle Bolle Gijs onder de voet gelopen is en als Platte Gijs verder moet, of wanneer Hans (van Grietje) het idee krijgt dat hij in een Pools pension opgesloten zit? Of is dat op het moment dat de wachttijden voor de achtbaan van anderhalf naar negen uur zijn opgelopen? Wie stelt ‘vol’ vast? Een niet erg doordacht en daardoor misschien wel een stom idee van Groen Links; een idee vermoedelijk verzonnen bij een glaasje geestvertroebelende wortelsap.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Dhr van Halder heeft natuurlijk nog nooit gehoord over de zgn Exploitatie vergunning die ook de Efteling een moet hebben !!! Na Volendam is er mede op gezag van o.a. landelijke brandweerinspecties op aangedrongen dat alle openbare ruimten en ook attractie parken een max aantal bezoekers mag hebben afhankelijk van de specifieke (binnen)ruimte's . Het is niet voor niks dat de "Efteling"geen specifieke informatie geeft over het exacte aantal bezoekers op een topdag !! Er zouden er eens een paar te veel in zitten !!! Dan zetten ze hun vergunning op het spel !

24 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home