Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 23, 2009

RKC alleen gered als Ben uit Kaatsheuvel dat nog wil

WAALWIJK - Het gemeentebestuur van Waalwijk lijkt bereid om de stadionhuur van RKC Waalwijk te verlagen tot 450.000 euro.

Over het kwijtschelden van de huurschuld van 612.000 euro valt niet te praten. Hoofdsponsor Ben Mandemakers, de man achter het reddingsplan voor de bijna failliete voetbalclub, heeft dat desgevraagd bevestigd. Burgemeester Nol Kleijngeld wil er absoluut niets over zeggen. Mandemakers is erg teleurgesteld over het voorstel van de gemeente. Hij wilde een halvering van de stadionhuur tot 300.000 euro en totale kwijtschelding van de huurschuld.

Het reddingsplan staat nu volgens Mandemakers op losse schroeven. Hij hield tot donderdagavond laat crisisberaad met de directie van RKC.

2 Comments:

Blogger Kritische Noot said...

Terecht besluit van de gemeente lijkt me. In deze tijden kun je niet de hele Waalwijkse bevolking laten meebetalen voor een bedrijf (want dat is RKC ook tenslotte) dat zonder geldschieters ten dode is opgeschreven. Als RKC niet voldoende inkomsten kan genereren om aan haar verplichtingen te voldoen, is er blijkbaar geen plaats voor betaald voetbal in de Langstraat. Jammer maar helaas.

23 oktober, 2009  
Blogger Kaatsheuvel said...

De speles zaten zaterdagavond zonder bus. De vervoerder wilde dat RKC vooraf betaalde. Ben je dan al failliet of niet?

25 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home