Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 22, 2009

GroenLinks wil quotum Efteling Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - GroenLinks in Loon op Zand wil dat de gemeente de Efteling een bezoekersquotum oplegt.

De regeling zou moeten gelden totdat het Kaatsheuvelse attraciepark de grote bezoekersaantallen wel goed kan verwerken. Dat stelde Rolf Baarda van GroenLinks deze week tijdens een Loonse raadscommissievergadering.

Een maximum aantal bezoekers opleggen aan de Efteling moet volgens GroenLinks de verkeersoverlast rond het park terugdringen. Baarda ging er niet op in hoe de Efteling dat zou moeten doen.

CDA-wethouder Hans Waijers zei helemaal niets voor zo'n regeling te voelen. Volgens hem moeten eerst de effecten afgewacht worden van de aanleg van het nieuwe parkeerterrein. Ook is de wethouder met de Efteling nog andere oplossingen aan het zoeken.

"Dat u niet ingaat op ons voorstel, betreur ik ten zeerste", zei Baarda teleurgesteld in de commissie.

5 Comments:

Blogger Gerard said...

En hoe had Groen Links dat dan in gedachten. Oh ja, daar gaan ze niet op in. Onzinnig voorstel natuurlijk want de verkeersstroom ontstaat doordat de mensen naar de Efteling willen en dus op weg gaan. Of moeten ze voortaan op internet een kaartje kopen voor die dag en als het maximum bereikt is geen kaartjes meer. Oeps, doe ik toch zomaar een voorstel, had Groen Links nog niet aan gedacht.

22 oktober, 2009  
Blogger Lennard Alink said...

Ik ben van mening dat je de Efteling wel degelijk een maximaal bezoekersaantal kan opleggen.

Als je de afgelopen weken het park zag was het overvol. Ik ben van mening dat je het bezoekersaantal moet basseren op twee factoren:
1. Hoeveel mensen passen er in de Efteling zonder dat de veiligheid van de bezoekers in het geding komt?
2. Hoeveel bezoekers kunnen de wegen rondom de Efteling aan?

Deze zaken kan je gewoon in een exploitatievergunning opnemen waar je diverse zaken kan regelen. En als het park vol is is het vol. Dat is gewoon heel simpel. Sneu voor de bezoekers die er niet meer in kunnen dan maar waarom zou een attractiepark wel iedereen moeten toelaten terwijl bijvoorbeeld een horecabedrijf door de brandweer een max aantal bezoekers opgelegd krijgt.

22 oktober, 2009  
Blogger Gerard said...

Beste Lennard, dan los je het probleem van het drukke verkeer nog niet op, sterker nog, het zal nog toenemen. Als bij een maximum aantal bezoekers de poorten dicht gaan zullen de bezoekers die anders het parkeer terrein op gaan om moeten draaien en dus weer aan het verkeer deel gaan nemen dus komen er nog weer meer auto's op de wegen rond de Efteling. Of moeten ze in dat geval al bij Utrecht, hooipolder, Eindhoven, Breda,Tilburg en den Bosch borden gaan zetten dat de toegang tot de Efteling wegens drukte gesloten is.

23 oktober, 2009  
Blogger Lennard Alink said...

Gerard,

De door jouw aangegeven borden hebben ze al een keer eerder gehanteerd. Ook werd toen via de radio een oproep gedaan om niet meer naar de Efteling te komen. Dit zou dus inderdaad kunnen.

23 oktober, 2009  
Blogger Unknown said...

Jammer dat in deze discussie over verkeersoverlast rond De Efteling het openbaar vervoer helemaal geen plaats krijgt. Wat te denken van een tramlijn van Tilburg naar Waalwijk of verder? Ook een idee van GroenLinks. Niet alleen een oplossing voor de verkeersoverlast, ook een weldaad voor het milieu. Zie http://loonopzand.groenlinks.nl/eftelingtram

26 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home